Utakmica u Žeravici je završena bez golova i da je neko prije utakmice ponudio bod Mirzi Alkiću i njegovim izabranicima, objeručke bi prihvatili. U utakmici izjednačenih protivnika Brdo je stvorilo nekoliko dobrih prililka, ali golman domaćih je bio na potrebnom nivou.

Jedinstvo je, takeđer, imalo svoje šanse. Golman Brda Miloš Babić, najbolji pojedinac susreta, pokazao je da ima kvalitet. Na kraju 0-0, i podjela bodova što je i najrealniji ishod ove utakmice.

Osvajanjem boda na neugodnom gostovanju u Žeravici spuštena je zastava na prvi dio prvenstva na drugoligaškom zapadu. Omladinski fudbalski klub Brdo će prezimiti na diobi sedmog mjesta sa 21 bodom.

Na sastanku Upravnog odbora Omladnskog fudbalskog kluba Brdo, pred početak prvenstva, na pitanje šta klub koji život znači može uraditi u jesenjem dijelu šampionata, šef stručnog štaba Mirza Alkić je rekao da se može osigurat stabilna pozicija na tabeli s pogledom na gornji dio tabele. Tako je i bilo.

Uzimajući u obzir odlazak Harambašića u Njemačku, nakon toga i kapitena Karupovića na školovanje u Sarajevo, sjaset nesretnih momenata u nekoliko utakmica u kojima smo neplanirano kiksali, možemo biti zadovoljni. Očekivati je da će stručni štab pronaći najbolja riješenja kada je riječ o treninzima jer često se dešava da im prisustvuje veoma mali broj fudbalera. Ima tu još nekih nedostataka ali treba konstatovati da klub koji život znači dobro gazi u društvu klubova iz Banja Luke, Dubice, Gradiške, Teslića, Čelinca, Šamca…

Kada je riječ o upravi Brda, nema odmora jer valja se pripremiti za ŽUTO-PLAVU NOĆ. O našoj tradicionalnoj manifestaciji na vrijeme ćemo vas upoznati kako bi termin održavanja mogli rezervisati i tako pružiti finansijsku podršku klubu iz rodnog kraja.

Druga liga RS zapad, 2022/23
15. Kolo | 12. novembar 2022 | 13:00
Stadion: FK Jedinstvo , Žeravica
Publika: 50

FK Jedinstvo – OFK BRDO 0-0

Žuti kartoni: Isaković

Scroll Up