„Čelinac je na začelju tabele i imaju svega 9 bodova. To ćemo mi danas pobjediti i uhvatiti priključak sa ekipama iz gornjeg dijela tabele“.

Ako su tako razmišljali fudbaleri Omladinskog fudbalskog kluba Brdo prije današnje utakmice protiv Čelinca na Vedom polju, grdno su se prevarili.

Dubravac, Babić i društvo su danas pokazali kako se igra i „ponizili“ ekipu Mirze Alkića i Gorana Kecmana. Rezult 0-6 nam dosta toga govori.       

A, mi se nadali da ćemo u dvije domaće utakmice osvojiti šest bodova. Umjesto nadanja, realnost koja nas je spustila na zemlju.

Nadam se da su se prizemljili i naši prvotimci. Brdo nema duše već nekoliko utakmica. U četiri posljednje utakmice od mogućih 12, samo četiri osvojena boda, a tri puta smo bili domaćini. Gol razlika 5-9 pokazuje da imamo krizu rezultata.

Današnji susret nam je rekao da imamo i krizu zalaganja i odnosa prema klubu. Ne samo da nas je Čelinac rasturio, ekipa žuto-plavih je pokazala i kondicioni deficit. Nema bodova bez „kopanja“ na terenu.

Narednog vikenda Brdo gostuje kod šamačkog Borca, pa dolazi Sloga iz Trna. Ne želimo ni zamisliti šta bi bilo da u ovim utakmicama zabilježimo rezultat i odigramo kao danas protiv Čelinca.

Iskreno se nadamo da će i fudbaleri Brda nakon današnje blamaže i jednog od najubjedljivijih poraza kluba koji život znači u njegovoj historiji, shvatiti da ljudima koji vole ovaj sportski kolektiv, poniženja kao ovo današnje, teško padaju.
Fudbalerima i stručnom štabu Čelinca čestitke na odličnoj igri i zasluženoj pobjedi.    

OFK BRDO-FK ČELINAC 0-6

Druga liga RS zapad, 2022/23
10. Kolo | 9. oktobar 2022 | 15:00
Stadion: Vedro polje, Hambarine
Publika: 70

OFK BRDO  – FK ČELINAC 0-6
0-1 Dubravac, penal 7′
0-2 Dubravac 27′
0-3 Babić 32′
0-4 Kuzmanović 54′
0-5 Babić 59′
0-6 Knežević 84′

Žuti kartoni: –


Foto Memić

Scroll Up