Trijumf fudbalera Brda u današnjem ogledu sa ekipom Crnog Vrha, čist je kao suza. Gosti su bili dobar protivnik i obistinile su se pretpostavke da je riječ o „tvrdoj“ ekipi koja zna igrati fudbal. Gosti bolje otvaraju utakmicu bilježe i nekoliko solidnih pokušaja, ali to nije značajnije izbacilo iz ritma žuto-plave. Nakon gola Isakovića koji iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i požrtvovanije, sve je došlo na svoje mjesto. Nekoliko minuta drugog poluvremena gosti su dominantniji ali bez završnice. Ekipa Brda je u nekoliko navrata odličnom igrom od noge do noge izmamila aplauze. Stević je bio jako agilan u vrhu napada i dosta je trčao te destruktivno djelovao na organizaciju napada gostiju. Odbranu Crnog Vrha u nekoliko je navrata promiješao Sarhatlić i šteta što još jednu zapaženu partiju nije krunisao golom. Kada je u 73.minuti nakon odličnog centaršuta Harambašića, sjajan gol glavom postigao Vujatović, bilo je jasno da bodovi ostaju na Vedrom Polju.

Sudija Petar Tepić iz Čelinca dobro je obavio svoj posao u čemu su mu pomogli akteri današnjeg susreta, fer i korektnom igrom.

Prvenstvo se nastavlja u srijedu, kada se u Prijedoru igra gradski derbi FSA Prijedor- OFK Brdo. Stručnom štabu i igračima iskrene čestitke na devetoj prvenstvenoj popbjedi.

OFK BRDO- FK CRNI VRH 2-0

Scroll Up