Trener Omladinskog fudbalskog kluba Brdo, Mirza Alkić “prozvao” je 18 fudbalera, ali još uvijek se ne zna da li će moći na njih i računati. Pojedini igrači žele u novu sredinu tako da ostaje pitanje njihovog nastupa u proljetnom dijelu sezone. Sada je sigurno da za Brdo neće nastupati Šakić, Kobas i Vlačina. Njima se uprava kluba zahvalila i na njih se ne računa.

Na prvom treningu, održanom na terenu prekrivenom snježnim pokrivačem, primjetili smo dva nova-stara igrača Brda. Isaković je došao iz OFK Bereka, a Pekija iz FK Bratstva. Klub je u pregovorima s dvojicom fudbalera i prema najavama golman i navalni igrač trebali bi pojačati redove plavo-žutih iz Hambarina.

Trener Brda, Mirza Alkić, do početka prvenstva planira četiri treninga sedmično i jednu utakmicu. Biće to kombinacija treninga na zatvorenim i otvorenim terenima. Alkić je zatražio da igrači ozbiljno shvate pripreme, posebno na kondicionom planu jer je u proteklom dijelu prvenstva bio očit nedostatak fizičke spreme što se i odrazilo na rezultate.

Predsjednik Omladinskog fudbalskog kluba Brdo Naser Bačić je igračima poželio mnogo sreće i zdravlja u pripremama i nastavku prvenstva te da obavezama pristupaju krajnje ozbiljno. Prvu kontrolnu utakmicu fudbaleri Brda imaju u subotu. Odmjeri će snage s ekipom Borca iz Bosanske Dubice koja se priprema za nastavak prvoligaškog prvenstva.

Naser Bačić, predsjednik OFK Brdo
%d bloggers like this: