Utakmica 12 kola Druge fudbalske lige, grupa zapad, donosi veliko iskušenje za tim Brda. Na stadion Vedro polje u nedjelju stiže lider prvenstva, Omarska. Gosti se ne sjećaju kada su zadnji put poraženi. Davno je to bilo. Već devet kola ne znaju kako se teren napušta pognute glave.

Dakle, kako sada stvari stoje, naredne sezone, prvoligaški fudbal bi se mogao gledati na području prijedorske opštine, i ako se ostvare snovi Rudara o ulasku u Premijer ligi BiH. Ima još mnogo utakmica i raznih iskušenja ali Omarska je sastav koji plijeni pažnju. Na megdan ekipi Brda dolaze u najtežem trenutku jer ekipa Mirze Alkića u četiri posljednja nastupa (dva na domaćem terenu) je osvojila jedan bod.

Međutim, optimizam i dalje stanuje na lijevoj obali rijeke Sane. Ekipa Brda je pokazala da može odigrati kvalitetno i samo je splet nesretnih okolnosti pokvario bodovni saldo. Trener OFK Brdo, Mirza Alkić, vjeruje u svoje pulene i nada se da uz maksimalan angažman mogu do povoljnog rezultata.

Nova iskušenja su i pred mladim fudbalerima Brda. Kadeti i juniori u nedjelju su u Ljubiji domaćini Ljubiću iz Prnjavora. Našem Brdu mnogo sreće u nadi da će fudbaleri ostaviti srce na terenu i obradovati nas novim pobjedama.

bRDO_cELINAC
Scroll Up
%d bloggers like this: