Petu prvenstvenu pobjedu ekipa Crnog vrha je ostvarila na Vedrom polju. Gosti su slavili zasluženu i visoku pobjedu što govori i rezultat 1-4.

Ova fer i korektna utakmica nam je pored realizatorskih nesposobnosti izabranika Mirze Alkića pokazala i kondiciono probleme žuto plavih. Gosti su od samog početka bili pred golom Babića .
Nagrada je stigla u 17. minuti, kada Zelenika pogađa sa 11 metara. Brdo je imalo sjajnu priliku ali Miodragović je promašio sa nekoliko metara nakon dobre akcije. U finišu prvog poluvremena gosti imaju odličnu priliku za novi gol.
U drugom dijelu susreta, Brdo bez energije uz mnogo grešaka. Kukić to koristi u 57. minuti za 0-2. Tračak nade se pojavio u 77. minuti kada Miodragović s bijele tačke smanjuje na 1-2. Samo četiri minute kasnije Cvijetić je ugasio nade, a Šavija u 85. minuti stavlja tačku na i. Do kraja utakmice moglo je biti još golova u mreži Babića.
Očigledno je da je pred ekipom Brda dosta izazova i borba za opstanak. Neefikasnost ekipe koja je u značajnom kondicionom deficitu i tanka klupa, dovoljno razloga za donji dio tabele.

OFK BRDO- FK CRNI VRH 1-4
Scroll Up
%d bloggers like this: