Mi smo OFK BRDO!

Ofk Brdo je osnovan 2005, a zvanicno takmicenje poceo 2006. godine na inicijativu entuzijasta sa lijeve obale rijeke Sane tj. prijedorskog Mataruskog Brda.

Klub je nastavio kontinuitet, koji je prekinut ratom u Bosni i Hercegovini, i nakon povratka stanovništva, nastavio tradiciju klubova FK Sloboda Bišćani, OFK Polet Hambarine, FK Mladost Čarakovo, FK Rakovčani 79 i FK Patrija Rizvanovići.

Fudbalersku tradiciju danas čuvaju novi narastaji. Danas klub broji oko 70 sportista među kojima se nalazi i ekipa djevojaka. Aktivni su pogoni pionira, kadeta i prvog tima koji danas nastupa na trecem nivou bosanskoherceogvackog fudbala.

Naši članovi se danas nalaze svuda po svijetu te na razne načine kao pravi ambasadori, promovisu i  podržavaju nas klub.

 Sa ovog područja tj. Brda poteklo je i nekoliko izvrsnih fudbalera, koji su igrali za skoro sve ozbiljnije gradske i reginonalne klubove,  jugoslavenske prvoligase, mladih reprezetacija Jugoslavije, te osvajali sa svojim klubovima i medjunarodne trofeje, u prijeratnom periodu.

Ovu tradiciju danas čuvaju mlade generacije ne samo u nasem fudbalskom klub, vec i djeca nasi simpatizera sirom Svijeta. 

Stare slike


 

Scroll Up
%d bloggers like this: