Protivnik igra onoliko koliko mu dopustite. Ova konstatacija se potvrdila u današnjem susretu OFK Brdo – FK Omarska, odigranom na stadionu Vedro polje. Strpljivo, uz dosta pas igre, borbeno i krajnje odgovorno igrala je ekipa Mirze Alkića.

Prvoligaš iz Omarske je toplo dočekan uz čestitke na plasmanu u viši rang takmičenja, ali od prve minute dalo se primjetiti koliko je igračima Brda stalo do pobjede. Golovi Mijića i Isakovića došli su u pravo vrijeme, 63. i 80. minuti.

Na samom kraju utakmice povrijedio se fudbaler Omarske, Duško Stojinić. Prema informacijama koje smo dobili iz FK Omarska, Stojinić je imao blagi potres mozga, u bolnici će prenoćiće, a stanje se poboljšalo. Dobro je i zasada nema posljedica.

Plasman u finale Kupa grada Prijedora je nakon odličnog finiša u drugoligaškoj konkurenciji, uspjeh vrijedan pažnje. Nije moglo bolje jer sada imamo još više razloga da budemo članovi, donatori i sponzori kluba koji život znači.

ODLIČNA SEZONA BRDA OKONČANA PLASMANOM U FINALE KUPA GRADA PRIJEDORA

Danas dosta naše raje koja radi širom Evrope na utakmici sa Omarskom. Pohvalili su nas za sve što činimo kako bi Omladinski fudbalski klub Brdo bio još uspješniji. Izuzetno nam je drago što se vidi trud i što lijepa slika s lijeve obale rijeke Sane ide širom svijeta.

 
Polufinale Kupa Grada Prijedor

02-06-2021, 18:00
Stadion: Vedro polje, Hambarine
Gledaoca : 200

OFK Brdo – FK Omarska 2-0 (0-0)

1-0 Mijić 63′ min
2-0 Isaković 80′ min

Žuti kartoni: Mijić

Sastav:
1.Vidović 3.Harambašić 4.Karupović 6.Miljević 7.Radaković 8.Miodragović 9.Pekija 10.Miličević 11.Mijić 16.Mešić 19.Stojić

Rezerve:
2.Behlić 5. Vujatović 13.Hodžić 14.Trepić 15. 16.Duratović 18 Dedić 19. Isaković

Treneri: Mirza Alkić, Goran Kecman i Nezir Avdić

Scroll Up