Omladinski fudalski klub Brdo je jako ponosan na mlade igrače koji su stasali u kadetskoj i juniorskoj selekciji. To jeste i mora biti opredjeljenje kluba koji život znači. Dakle, naša mladost mora biti budućnost Brda i zbog toga nas jako raduje kada u seniorskom sastavu imamo igrače iz omladinskog pogona. Naše zadovoljstvo je veće jer u timu imamo pristojne i talentovane fudbalere koji plijene pažnju na terenu ali i kada nisu u kopačkama.

Čini nas jako srećnim što je u našim redovima, Dino Dedić. Kvalitetan fudbaler, vrijedan,odgovoran koji na svakom koraku pokazuje kućni odgoj, bitan je segment našeg kluba. Upisao je nekoliko nastupa za seniorski sastav i sigurni smo da će uložiti maksimalane napore da se još više nametne stručnom štabu.

” Pa, nisam se previše dvoumio oko produženja ugovora jer je atmosfera u ekipi nikad bolja. Svi se slažemo, a što se tiče sezona iza nas, bila je teška ali smo dokazali da pripadamo tu gdje i jesmo, drugoj ligi”. Dedić predviđa tešku sezonu ali i obećava zalaganje kako bi se ostvarili dobri rezultati.

” Sezona koja dolazi neće biti laka ali daćemo sve od sebe da budemo pri samom vrhu”, riječi su ovog talentovanog fudbalera. Očigledno je da Dino Dedić jako poštuje Omladinski fudbalski klub Brdo tako da smo očekivali pozitivne reakcije iz stručnog štaba.

” Dijete koje je poniklo u našem klubu, gdje poslije toga prelazi u omladince FK Rudar Prijedor i tu ostaje par godina. Poslije toga se vraća u naš klub gdje se priključuje treninzima prvog tima. Nastupa i za naš juniorski tim gdje se isticao kao lider i vođa tima, čime je pokazao da ove godine moramo da računamo ozbiljno na njega”, naglašava trener Omladinskog fudbalskog kluba Brdo, Goran Kecman.

Sigurni smo da se veliki broj naših navijača, članova i simpatizera jako raduje što Dino Dedić iz sezone u sezonu zauzima sve značajnije mjesto u ekipi. Talentovanih fuudbalera, prepunih entuzijazma i kućnog odgoja, nikad dosta.

%d bloggers like this: