Bod u Dubravama bi bio kao kuća. Ovo je jedinstvena ocjena dobro upućenih u dešavanja u Drugoj fudbalskoj ligi RS. Jasno je da su u Omladinskom fudbalskom klubu Brdo nakon odličnog starta u proljetnom dijelu prvenstva, porasli “apetiti”, ali moramo naglasiti da je ekipa Dubrava veoma zahtjevan protivnik.

Na sredini su tabele, imaju 21 bod i što je veoma važno istaći, u posljednjih sedam utakmica samo su jednom poraženi. Dakle,čvrstva, kompaktna ekipa koja je u proteklom kolu doživjela težak poraz. Sloboda iz Mrkonjić Grada do vrha je natrpala mrežu Dubrava i ostvarila pobjedu 5-0.

Šta su aduti Omladinskog fudbalskog kluba Brdo pred nedjeljno gostovanje u Dubravama i kakva su očekivanja, pitali smo Šefa stručnog štaba OFK Brdo, Mirza Alkić?

“S ekipom Dubrava nemamo pozitivan skor.U prijašnjem periodu dok smo igrali Regionalnu ligu doživjeli smo jedan od najtežih poraza, na njihovom terenu. Nadamo se akobogda da ce u nedjelju doći tome kraj. Idemo spremni, nošeni s dvije dobro odigrane utakmice u drugom djelu prvenstva..

Nećemo doći sa bjelom zastavom. Idemo se nadigravati, pa neka bolji pobjedi. U ekipo vlada dobra atmosfera, igrači su maksimalno ozbiljno radili, nemamo povrijeđenih igrača i zbog toga se nadamo dobrom rezultatu”.

Očekivati je da će Alkić i njegovi saradnici pronaći pravi recept za Dubrave iako je jasnio da će biti veoma teško.

Pred nama je i nastavak prvenstva u Omladinskoj ligi BiH. Naravno, jako smo ponosni što naši momci nastupaju i osvajaju bodove u odabranom društvu. Trenerima i selekcijama kadeta i juniora mnogo uspjeha u Bosanskom Novom te nastavku prvenstva. Opredjeljenje kluba je da se maksimalna pažnja posveti oladinskim kategorijama iako treba naglasiti da je veoma teško okupiti ove selekcije zbog problema koji opterećuje i mnogo veće sredine.

Ostavite srce na terenu za klub koji život znači i brojne prijatelje širom svijeta koji pomažu rad Omladinskog fudbalskog kluba Brdo.

 

21.03.2021, 14:30, FK Dubrave – OFK Brdo
21.03.2021, 10:00, FK Sloboda, kadeti- OFK Brdo, kadeti
21.03.2021, 12:00, FK Sloboda ,juniori- OFK Brdo, juniori

%d bloggers like this: