Na drugoligaškim fudbalskim terenima lopta odavno miruje. Za ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu, treba još mnogo strpljenja. Međutim, klubovi lagano ulaze u pripreme za naredna ligaška iskušenja jer valja napraviti kvalitetan plan i kvalitetno odraditi period do nastavka prvenstva. Uzimajući u obzir stanje fudbalske infrastrukture u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, biće neophodno mnogo znanja ali i strpljenja da sve bude na željenom nivou.

Plan zimskih priprema i prijateljskih utakmica kuje se i na Vedrom polju. Šef Stručnog štaba OFK Brdo, Mirza Alkić, prozivku planira obaviti krajem januara.
„Planiramo početi pripreme 29.01. Predvidjeli smo odigravanje tri prijateljske utakmice, manje nego obično jer su problem tereni za odigravanje utakmica“, ističe Alkić. Pitali smo ga, gdje u uslovima koje imamo trenirati? „Treninzi će biti na našem stadionu uz kombinaciju dvorane i teretane“.
Podsjećamo da je nastavak prvenstva na drugoligaškom zapadu najavljen 04.-05. marta. Nakon jesenjeg dijela prvenstva Brdo je u mirnoj luci. Klub koji život znači na sredini tabele očekuje proljeće u nadi da se do kraja prvenstva može pružiti još dosta zapaženih utakmica.

Scroll Up