Suljo Halalkić je bio čovjek koji je plijenio pažnju dobrotom. Iza njega ostaju djela koja govore da u našem komšiluku žive ljudi kojima je stalo do toga da ostanu upamćeni po sevapu i bezgraničnoj želji da lokalna zajednica ide krupnim koracima naprijed. Bio je veliki, a tako jednostavan, čovjek s kojim je svaka sekunda zajedničkog druženja bila velika nagrada. Gospodar sve piše, a mi smo svjedočili o njegovom ogromnom angažmanu na izgradnji Čaršijska džamija i brojnih vjerskih projekata, od izuzetnog značaja za ljude kojima je trebala pomoć.

 

Njegova reklama i danas krasi stadion Vedro polje. Ponosno možemo reći da je Suljo Halalkić bio sponzor i član Omladinskog fudbalskog kluba Brdo. Ono što posebno treba istaći je njegov veliki patriotizam i bezgranična ljubav prema BiH i Prijedoru.

Mnogo će Sane proteći dok se ne rodi čovjek kao što je bio Suljo Halalkić. Mi, u Omladinskom fudbalskom klubu Brdo moramo razmišljati o tome, kako sačuvati uspomene na čovjeka koji je nebrojeno puta pokazao plemenitost i patriotizam.

Hvala ti Suljo i laka ti zemlja Bosanska.

Scroll Up