Poštovani prijatelji Omladinskog fudbalskog kluba Brdo, ovo je priča koju puni utisaka i sreće želimo s vama podijeliti. Hvala dragom Bogu da su seniori u Žeravici pokazali da nisu zaboravili igrati fudbal tako da su se neki prerano ponadali da neće biti bodova za Vahu i ekipu.

Ali, želimo vam naglasiti za nas još važniju vijest. Budućnost Brda je svoje utakmice odigrala u Rizvanovićima na stadionu Patrije. To je valjalo doživjeti i vidjeti koliko je bilo sreće kako kod onih koji su igrali tako i onih koji su gledali. Ovo je bio pun pogodak i ogroman elan za nove planove.
Zaista, želimo svima jasno poručiti da je svaki kutak Mataruškog Brda jako važan za klub iz rodnog kraja. U Rizvanovićima imamo dosta prijatelja i OFK Brdo je na tome jako zahvalan. Bilo je neophodno uložiti mnogo napora kako bi stadion bio primljen od strane saveza, ali to se desilo jer su neki dobri ljudi već godinama pružali podršku za rekonstrukciju igrališta Patrija. Da vam je bilo vijeti koliko je bilo entuzijazma kod Fude Duratovića koji je ovih dana vrijedno radio na stadionu kako bi mala raja zaigrala.

Za prvu utakmicu smo za predpionire i pjetliće iz OFK Brda i Partizana iz Bosanske Kostajnice imali sendviće i sokove zahvaljujući Abdulahu (Dule) Švraka, Mehmedu i Velidu Rizvanoviću. Da ova utakmicu u Rizvanovićima bude još više upamćena, pobrinuo se sin Mehmeda Dedića, Sanel. On je donirao 15 fudbalskih lopti, a voće za fudbalsku raju je osigurao Halid Rizvanović.
Za prelijepu opremu ekipe žuto-plavih zahvalni smo Humanitarnoj organizacija „HUMANO BRDO“ koja se tu uvijek nađe kada je riječ o hajirli djelima. Bez njih bi bilo teško pisati lijepe priče sa Mataruškog Brda.
Posebno želimo naglasiti i angažman našeg trenera Mirze Alkića. Šta je on uradio? On radi sve, od igle do lokomotive. Uređuje stadion, dovozi zemlju, piše projekte, dočekuje komisiju za prijem stadiona,… Ne voli previše vlastite promocije jer zna koje taj što piše dobra djela, ali red je da raja zna.
Pored dobre igre naših mladih fudbalera i pobjede, važno je napomenuti da smo ovu , prvu ligašku utakmicu u Rizvanovićima ispratili jako sretni i ponosni. Nisu izostale ni suze radosnice jer mi ne zaboravljamo one koji su nas zadužili da čuvamo uspomene. Hambarine, Rizvanovići, Čarakovo, Rakovčani, Bišćani, Zecovi, Prijedor, BiH, naša raja širom svijeta, to je Omladinski fudbalski klub Brdo.  

Scroll Up
%d bloggers like this: