Mustafa Zelenkić, Faris Šišić, Harun Đug, Muhamed Alkić, Ajnur Hodžić, Kenan Čelić, Mahir Cerić, Ahmed Alkić i Jasmin Varmaz. Ovo su momci koji su nam osvjetlali obraz i podigli ljestvicu kada je riječ o dignitetu kluba koji život znači.

Nakon zapaženih nastupa u ligaškom dijelu takmičenja, uz pet pobjeda jedan neriješen susret i samo jedan poraz, uslijedile su i utakmice za plasman. U jučerašnjem polufinalnom susretu, žuto-plave su poraženo od ekipe prijedorskog Rudara. Bilo je 0-2, iako je trijumf Rudara zaslužen,ne možemo se oteti utisku da su naši momci imali veliku tremu.

Uslijedio je i duel za treće  mjesto sa veoma dobrim sastavom, FSA Prijedor. Do šestog trijumfa i plasmana na treće mjesto ovogodišnje Zimske lige u Sanskom Mostu, mladi fudbaleri Brda su došli nakon minimalnog ali zasluženog triujumfa, rezultatom 1-0.
Na ovom takmičenju nastupili su igrači rođeni 2011. godine i mlađi. Na naše veliko zadovoljstvo Omladinski fudbalski klub Brdo je dokazao da i u ovom pogledu ima snage za značajnije iskorake. Naravno, uz ogromnu zahvalnost trenerskom kadru i ljudima koji pružaju finansijsku podršku našem omladinskom pogonu.  

Scroll Up