Nezir Avdić je sportista od glave do pete. Prije svega, besprijekoran stas iako je davno okačio rukavice o klin. Njegov mentalitet i želja da se što više znanja prenese na golmane s kojima radi govori da smo jako sretni što u stručnom štabu imamo trenera golmana evropskog znanja i mogućnosti. Nekad je našu pažnju plijenio sjajnim odbranama, a danas uz red, rad i disciplinu radi sjajan posao s našim golmanima.

Golmani Omladinskog fudbalskog kluba Brdo, Jadranko Vidović i Miloš Babić u glas će vam reći da je veliko zadovoljstvo raditi sa Nezirom Avdićem jer je riječ o čovjeku koji ima šta pokazati našem golmanskom tandemu.

Kako vrijeme odmiče sve se više primjeti sigurnost golmanskog dijela ekipe. Analizirajući nastavak prvenstva na drugoligaškom zapadu treba primjetiti da je Omladinski fudbalski klub Brdo u posljednjih šest utakmica primio svega tri gola. Pored toga, Vidović i Babić su u tom periodu u četiri navrata završili utakmicu bez primljenog gola. Nadamo se da će ovaj trend biti zadržan do kraja prvenstva.
Neziru Avdiću se zahvaljujemo na svemu što pruža klubu iz rodnog kraja jer pored znanja bezbroj puta je bio i donator te tako pored profesionalnih pokazao i ljudske osobine.

Scroll Up