Ekipa Dubrava nije bila protivnik po mjeri za sastav Brda. O dominaciji izabranika, trenerskog tandema Alkić-Kecman, najbolji govori podatak da je nakon 9 minuta igre, bilo 3-0 za Brdo.

Gledaoci se nisu ni namjestili na svoja mjesta, a Isaković je u 13 sekundi susreta doveo domaće u vodstvo. Pet minuta kasnije na 2-0 povisio je Sarhatlić. Danas raspoloženi Isaković pogodio je za 3-0.

Nakon ovog brzinskog vodstva, do 34 minute mreže su mirovale iako je bilo prilika za promjenu rezultata. Kada već domaći igrači nisu pogađali, pogodio je fudbaler gostiju Kisin ali vlastitu mrežu.

Bio je to rezultat prvog poluvremena. Do het trika Isaković dolazi u 49.minuti nakon odlične asistencije Miodragovića.

Priliku da postigne šesti gol imao je Pekija iz kaznenog udarca ali lopta je otišla preko gola. Ovo je Pekiji bila posljednja utakmica pred domaćom publikom jer ovog ljeta planira na operaciju koljena.

Po svemu sudeći ovo je bila oproštajna utakmica i za Sarhatlića. Počasni gol za goste postiže najbolji igrač gostiju Tomičić nakon pogreške golmana Vidovića.

OFK BRDO- FK DUBRAVE 5-1

Pred ekipom Brda u najboljoj sezoni u historiji kluba je još jedna utakmica. Ukoliko se ostvari trijumf protiv Poleta, Brdo će biti treće ili na diobi te pozicije. Sjajan uspjeh kluba koji život znači.

Veliko hvala i našim navijačima “BRDO BOYS” za podršku koju pružaju svom klubu!

Foto Memić

%d bloggers like this: