Fudbaleri OFK Brda su pružili dobru igru u duelu s Jedinstvom iz Bihaća. Iako je riječ o prijateljskom susretu, imponuje zalaganje ali i kvalitet prikazane igre u ovoj fazi priprema.

Dobra predstava fudbalera Mirze Alkića u duelu s bihaćkim Jedinstvom. Nakon današnje utakmice, bez imalo pretjerivanja možemo konstatirati da je ekipa Brda dobro iskoristila pripremne treninge.

Današnji susret s ekipom Jedinstva iz Bihaća je bio dobra prilika da se uvjerimo u mogućnosti sastava koji 180 minuta nije primio gol. Naravno, riječ je o prijateljskim mečevima, ali ruku na srce, Bišćani bi bili jako sretni da su danas u Prijedoru savladali OFK Brdo. Nisu, jer je ekipa Brda požrtvovanom i na momente kvalitetnom igrom, bila u najmanju ruku ravnopravan protivnik.

Iako je Jedinstvo prvoligaš, Brdo je u utakmici bez golova, diktiralo tempo tako da bilježimo i značajniji posjed lopte. U nastavku priprema treba raditi na otklanjanju uočenih greška koje su najizraženije u zadnjoj liniji koja nema odgovor na pritisak protivnika. Ali, uigranost će stvoriti više mira u odbrani Brda.

Našim sportskim prijateljima iz Bihaća mnogo sreće u nastavku prvenstva Prve nogometne lige Federacije BiH.

OFK Brdo – NK Jedinstvo, Bihać 0-0

Stadion: Suhi Prijedor

Sastav OFK Brdo:

Vidović, Trkulja, Harambašic, Stojić, Karupović, Miodragović, Miljević, Mijić, Ibričić, Radaković i Pekija.

Još su igrali: Vujatović, Bundalo, Isaković, Mešic i Hodžic.

NK Jedinstvo, Bihać

Jamaković, Zulić, Čačić, Čizmić, Salihović, Mašić, Adnan Ljutić, Midžić, Mujagić, Muhić i Admir Ljutić.

Još su igrali: Kolenda, Bjelica, Čakić i Mujčić.

Scroll Up