U prijateljskom susretu odigranom na Vedrom polju, nakon prvog poluvremena i duela ravnopravnih protivnika, drugi dio je obilježen dominacijom žuto-plavih. To pokazuje i rezultat jer je nakon 2-2, domaćin došao do visoke pobjede 8-3.

Iako je rezultat bio u drugom planu, visoka pobjeda će dobro doći za podizanje samopouzdanja izabranika trenerskog tandema Alkić-Kecman.

“Što se tiče današnje utakmice možemo biti zadovoljni rezultatom i u nekim dijelovima prikazanom igrom. Malo smo bili spori i što zbog teškog vremena i teške sedmice treniga iza nas. Kada je riječ o dosadašnjem dijelu priprema, možemo biti veoma zadovolji.

Iza nas su dvije odigrane utakmice, protiv Kozare i današnja protiv Otoke. Još uvijek sklapamo idealan tim za sljedeću sezonu. Imamo dosta novih igrača koji sve polako hvataju i uklapaju se u naš sistem. Raduje nas što su svi novi momci donjeli dodatan kvalitet. Moram naglasiti da smo danas imali 7 igrača do 20 godina koji su pokazali da su naša budućnost”, naglašava prilično zadovoljni Kecman koji nije mogao računati na sve igrače koji će konkurisati za sezonu na pragu.

Golove za Brdo u današnjem susretu pistigli su Sadžak i Miodragović po 3, Kadirić i Stupar po jedan. Ekipa Sloge iz Bosanske Otoke je federalni drugoligaš, a ove godine slavi veliki jubilej. U ovom mjestu fudbal se organizovani igra 100 godina.

Na početku utakmice kapiten Omladinskog fudbalskog kluba Brdo Vahid Karupović uručio je cvijeće gostima koji slave veliki jubilej.

Utakmica je imala i tužne trenutke jer smo se prisjetili našeg velikog prijatelja, čovjeka koji je volio Brdo i bio mu jako odan, rahmetli Nermina Pađana koji nas je iznenada napustio.

Pred Omladinskim fudbalskim klubom Brdo su još dvije pripremne utakmice. Podsjećamo da drugoligaško prvenstvo počinje prvog, augustovskog vikenda.

Scroll Up
%d bloggers like this: