Da je stručnom štabu našeg omiljenog kluba, prije prvenstva ponuđena sedma pozicija na tabeli, nakon osam susreta, mislim da bi odmah objeručke prihvatili.

Dakle, dobro je ekipa Brda zbila redove na zelenom terenu i pokazala da će se drugoligaški fudbal na stadionu Vedro polje igrati nekoliko sezona. Puleni Mirze Alkića na vrijeme, u prvoj prvenstvenoj utakmici su probili led i slavili uvjerljivu pobjedu u duelu sa Poletom. Bilo je sigurnih 4-1. Nakon toga uvjerljiv poraz u Kneževu. Progres je trijumfovao rezultatom 7-2. Naredna utakmica je pokazala da se Brdo može vratiti nakon teškog poraza. Na domaćem terenu su bili bolji od Dubrava 3-1. U četvrtom kolu Druge fudbalske lige, grupa zapad, Sloga je u Srbcu, rezultatom 2-0, savladala Ibričića i kompaniju.

Peto prvenstveno kolo donosi i prvi remi. Novajlija u ligi je podijelio bodove sa nekada stabilnim prvoligašem, ekipom Borca iz Šamca koja ove sezone ima velike ambicije. U narednom kolu Brdo je došlo do cijelog plijena u gostima. Susret u Donjoj Slatini je završen rezultatom 1-3. Ta pobjeda je bila posebno draga ljubiteljima fudbala koji bodre ekipu Brda. Usijali su se telefoni jer su ljudi zvali iz Evrope, boga mi i preko okeana, da čestitaju ekipi koja se podigla kao Feniks i pokazala da i druga liga nije bauk ako se ujedinimo i pružimo podršku.

Sedam dana kasnije pognute glave teren nakon susreta s ekipom Brda su napustili i fudbaleri Proletera iz Teslića. Stručni štab i igrači će dugo pamtiti meč odigran u Trnu jer moglo se do novog uspjeha ali čitav splet nesretnih okolnosti nije išao na ruku ekipi u žutim dresovima. U narednih pet kola, do kraja jesenjeg dijela prvenstva, mnogo je izazova pred stručnim štabom i ekipom OFK Brda. Ne može se pobjeći od konstatacije da je zasada sve u najboljem redu, ali neophodno je još dosta toga učiniti jer slijede teški mečevi.

Ugodno je gledati Brdo na sedmom mjestu i 13 prvenstvenih bodova. Međutim, ima prostora za napredovanjem i neka to bude poruka, da na rezultatskom ali i organizacionom planu možemo napraviti iskorake. Podržite klub koji vam uzvraća rezultatima i transparentnim radom.

Scroll Up
%d bloggers like this: