Mnogi su mislili da će u duelima sa ekipom Mirze Alkića popravljati gol razliku. Mislili su da nećemo izdržati drugoligašku konkurenciju. A, mi smo radili, organizovali raju širom svijeta i rasli iz utakmice u utakmicu. I, kada su nas pratili porazi znali smo da smo na pravom putu jer je bilo dosta pehova.

Ekipa je “eksplodirala” u proljetnom dijelu prvenstva. Ostvarili smo pobjede na “”vrućim” gostovanjima i pokazali da kvalitet i ogromno zalaganje pobjeđuju i gdje je izuzetno teško.

Danas je ekipa Brda u posljednjem prvenstvenom kolu bila bolja od nekadašnjeg premijerligaša iz Laktaša, rezultatom 2-1. Prvo mjesto u ligi za opstanak i među najboljim sastavima proljeća nagrada su za sve koji nas podržavaju.

Fudbalerima i stručnom štabu veliko hvala. Šef stručnog štaba Omladinskog fudbalskog kluba Brdo Mirza Alkić je bio na visini zadatka i nije dozvolio da mu drugi rade posao. Igrači su slušali upute i zaslužili da im čestitamo. Uprava je radila svoj dio posla pošteno i kvalitetno.

Složit ćete se da danas nema talasanje oko kluba koji život znači. Zbili smo redove i pokazali da smo najjači kada vidimo poštenje. Iz svih krajeva svijeta ste nam poslali jasnu poruku: ” “Radite transparentno i mi ćemo podržati klub”. Rezultati se vide jer raste broj članova, sponzora i donatora.

Pobjednička pjesma s Vedrog polja danas obilazi svijet.

Zahvaljujući Samedu Omanoviću koji je izdvojio 130 KM, Munibu Ceriću 100 KM i Mensuru Mediću koji je branio boje kluba, a danas je u Njemačkoj i izdvojio je 50 eura (i 4 para kopački), ekipa se poslije današnje pobjede okupila u prostorijama kluba.

Očekuju nas nove prepreka, ali naše zajedništvo garant je novih uspjeha. Nadamo se da ste zadovoljni radom medijskog tima. Posebno se zahvaljujemo Samiru i Mirsada Čaušević koji su prepoznali značaj ulaganja u medijsko predstavljanje kluba.

Hvala vam svima koji ste u porodici koja se zove Omladinski fudbalski klub Brdo. Vama koji pomažete rad kluba beskrajno smo zahvalni.


5. kolo Druge lige RS “Zapad” – Liga za opstanak

30-05-2021, 17:30
Stadion: Vedro polje, Hambarine
Gledaoca : 100

OFK Brdo – FK Laktaši 2-1 (1-0) 

1-0 Radaković 42′ min
2-0 Vujatović 52′ min
2-1 Keleman 81′ min

Žuti karton: Karupović

Sastav:
1.Vidović 3.Miljević 4.Karupović 5.Vujatović 7.Radaković 8.Miodragović 9.Pekija 10.Miličević 11.Isaković 16.Mešić 19.Stojić

Rezerve:
82.Bačić 2.Behlić 13.Hodžić 14.Trepić 15. 16.Duratović 18 Dedić


Tekst: Senudin Safić
Slike: Senudin Safić, Semir Baltić, Mirza Alkić i Amir Duratović

%d bloggers like this: