Kombinovani sastav Omladinskog fudbalskog kluba Brdo bez većih problema ostvario je trijumf na startu gradskog kupa. U meču 1/8 finala Brdo je bilo bolje od FK Kozara DO. U Orlovcima je bilo 1-8.

„ Bio je dobar trening za našu ekipu sa fer i korektonim sastavom domaćina. Idemo dalju u kupu, ali pripremamo se za Čelinac“, rekao je nakon utakmice trener OFK Brdo, Goran Kecman.

Zadovoljan je bio i Šef stručnog štaba Brda Mirza Alkić, posebno pristupom igrača po veoma teškom terenu. On ističe da su svi igrači dobili minutažu i da je dobro što smo imali pet strijelaca. Strijelci su bili Karajica 3, Isaković 2, Sarhatlić, Kadirić i Miodragović.

Brdo je nastupilo u sastavu:

Babić ,Trkulja, Harambašić, Petković, Bundalo, Krneta, Miljević, Miodragović, Sarhatlić, Karajica i Isaković. Još su igralli Karupović, Krivdić, Stupar, Kadirić i Hodžić.

U stručnom štabu kluba koji život znači su danas dali šansu i igračama koji su ove sezone imali manju minutažu. Misli su ove sedmice u najvećoj mjeri okrenute nedjeljnom susretu u Čelnicu jer valja prekinuti niz poraza. Naredna runda KUP-a Grada Prijedora igra se 10.05.2023.godine.

Scroll Up