Kada se podvuče crta ispod današnjeg susreta između OFK Brda i Jedinstva iz Žeravice, podjela bodova je najrealniji ishod. Ekipa Mirze Alkića je izišla na teren bez nekoliko veoma bitnih igrača, ali odlučna da napravi dobar rezultat u duelu sa Jedinstvom, vodećom ekipom druge lige, grupa zapad, do ovog prvenstvenih kola.

Od početka su diktirali tempo utakmice i pokušavali pas igrom stvoriti višak igrača. Nekoliko puta su jako uspješno odigrali preko krilnih igrača, ali je mreža gostujućeg golmana ostala netaknuta sve do 31. minute, kada sjajan gol postiže Radaković. Brdo je organiziralo napad preko desne strane, a na kraju akcije lopta je došla do strijelca jedinog gola za domaće koji je malo iskosa, na li ijevom krilu, sa ivice šesnasterca odličnim udarcem matirao nemoćnog golmana gostiju.

Ovacije stručnog štaba i igrača domaćih nisu se ni stišale a rezultat je bio izjednačen. Nesporazum zadnje linije i golmana domaćih omogućio je gostima da dođu do kako će se uspostaviti konačnog rezultata, 1-1. Izjednačujući pogodak je stimulativno djelovao na goste koji nakon toga više kombinuju i postaju opasniji pred golom Brda. Na početku drugog dijela utakmice gosti stvaraju odličnu priliku ali je prečka saveznik Brda.

Trener domaćih je osvježio ekipu koja je mogla i do drugog gola, ali završnica nije bila na željenom nivo. Brdo je bilo opasno iz nekoliko prekida pred kraj susreta dok su gosti kontranapadima pokušavali “osvojiti” Vedro polje. Međutim, to im nije pošlo za nogom tako da je ostalo 1-1.

%d bloggers like this: