Danas je u Rizvanovićima odigran  tradicionalni malonogometni turnir. Na stadionu Bare po deseti put su se okupili prijatelji rahmetli Irfana Ramića Irfe. Prije jedanaest godina za tada šesnaestogodišnjeg Irfu bilo je kobno kupanje na rijeci Sani.

Prve fudbalske korake napravio je u Rizvanovićima, a uspješno je branio boje Omladinskog fudbalskog kluba Brdo.

Predsjednik Brda Naser Bačić danas je posjetio majku i brata, rahmetli Irfana Ramića i tom prilikom uručio donaciju od 400 KM. Ovaj novac dali su članovi uprave Omladinskog fudbalskog kluba Brdo. Dakle, nisu htjeli uzimati novac iz klupske kase već su dali svoja sredstva u ime kluba.

Treba istaći da su prijatelji Irfana Ramića pred početak današeg turnira organizovali posjetu njegovom mezaru. Nakon učenja fatihe odigran je turnir na kojem je bilo važno sudjelovati i čuvati uspomene na prerano preminulog Irfu.

Sudjelovalo je 12 ekipa. Dobri ljudi koji su i ovog puta željeli ostati anonimni osigurali su pehare za najbolje ekipe, hranu i piće za sve učesnike turnira. I, tako već jedno desetljeće. Prema riječima Amira Duratovića koji veoma rado sudjeluje u organizaciji ovog memorijalnog turnira, dobra raja će i dalje pružati podršku i sudjelovati u organizaciji.

1. OFK Brdo
2. Irfini prijatelji
3. Irfina braća
4. Brđani
5. Čarakovo
6. Mladost
7. Zmajevi
8. Ljubija
9. Hsi
10. Zecovi
11. Patrija
12. Čelić

Scroll Up