Poštovani prijetelji Omladinskog fudbalskog kluba Brdo, sigurni smo da dijelimo vaše mišljenje kada je riječ o našoj plemenitoj raji širom svijeta. Nema dileme da ima prostora da se još bolje organizujemo, ali bez vašeg iskrenog nijeta da se podrže projekti u rodnom kraju, teško bi se ostvarili brojni ciljevi.
Na inicijativu Zakira Medića i Damira Habibovića koji je iskoristio i svoje organizacione sposobnosti, nedavno smo imali prelijepo druženje u njemačkom Ulmu.  Došla naša raja, družili se, zapjevali i još jednom pokazali da za zdrave projekte na Mataruškom Brdu imaju razumijevanja. Sifet i Amir su bili konobari, a Edi je bio za grilom. Ukupan prihod je iznosio 1670 EURA. Hvala vam dobri ljudi što pored brojnih obaveza i izazova u današnjem vremenu, ne zaboravljate biti humani.
Te lijepe večeri, u Klubu Bosna Ulm koji ima našu veliku zahvalnost,  Almin i Irma Pašić rodom iz Hambarina, izdvojili su po 50 eura za članarinu u voljenom klubu. Ovi divni inasani su još 100 eura donirali za Dječiju biblioteku Humano Brdo.
Imali smo još nekoliko donacija. Tako je Ajdin Pašić osigurao 50 eura za OFK Brdo. Emil Bašić iz Gornje Tuzle donirao je 200 eura za mlade fudbalere OFK Brda, a Elvis i Samke 50 eura. Nedostaju nam prave riječi da opišemo koliko smo sretni i ponosni na sve vas koji djelima dokazujete ljubav prema rodnom kraju. Upravni odbor Omladinskog fudbalskog kluba Brdo i dalje će transparentnim radom nastojati pridobiti vaše povjerenje. Pokazalo se da našim ljudima nije problem pružiti podršku ukoliko su sigurni da surađuju s kolektivima koji pored sjajnih rezultata na takmičarskom planu, žele pokazati kako se pošteno radi u interesu lokalne zajednice.
Vidimo se 24. i 26.12 u Društvenom domu Hambarine jer OFK Brdo život znači.

Scroll Up