Omladinski fudbalski klub Brdo je došao bez trojice standardnih igrača u Šipovo, na susret 11. kola drugoligaškog zapada. Oslabljeno i bojažljivo Brdo loše otvara utakmicu, što u 13. minuti koristi Malinović i dovodi domaće u vodstvo. Povreda Vujatovića minutu kasnije dodatno je pokolobala izabranike Mirze Alkića. Gorica je poduplala vodstvo u 33. minuti, a strijelac je bio Peno. Kako je susret odmicao Brdo je igralo bolje. Karajica je pogodio prečku, a rezultat se nije mijenjao do kraja prvog dijela susreta.
U drugom poluvremenu Brdo mnogo odlučnije što potvrđuje i lijep gol Trkulje u 49. minuti koji odmjerenim udarcem pogađa mrežu domaćeg čuvara mreže. Međutim, loše postavljena odbrana Brda omogućuje Malinoviću da dvije minute kasnije dovede Goricu u vodstvo 3-1. Neizvjesnost je vraćena u 53. minuti kada Marmat smanjuje na 3-2. Dakle, ostalo je još mnogo vremena do kraja utakmice, bilo je i prilika za bod, ali promjene rezultata nije bilo.

GORICA ŠIPOVO- OFK BRDO 3-2

U fer i korektnoj utakmici sudija Bojan Tomić je djelovao kao da ne poznaje pravila fudbalske igre. Narednog vikenda na Vedro polje dolazi ekipa Tekstilca i Dervente.

Scroll Up
%d bloggers like this: