PREDSTAVLJAMO VAM POMOĆNOG TRENERA OFK BRDA GORAN KECMAN

Iza desne ruke, Šefa stručnog štaba Fudbalskog kluba Brdo, Gorana Kecman je uspješna karijera. Nastupao je za dva premijrligaška kluba BiH. Pored Rudara iz Prijedora, bilježimo njegove nastupe i za ekipu Zovko Žepče.

Kecman je igrao i za nekoliko bosanskohercegovačkih prvoligaša i drugoligaša. Tako je branio boje Rudara, Slobode iz Mrkonjić Grada, Podgrmeča iz Sanskog Mosta, Krajine iz Cazina i Omladinskog fudbalskog kluba Brdo. Treba istaći da je nastupao i za tri inostrana sastava. Pored Mladenovca iz Srbije, tu su austrijske ekipe Neulengbach i USC Lebgefeld.

Nažalost, fudbalski karijeru je mora okončati prije nego što je planirao. Braneći boje Brda, teško se povrijedio u duelu sa ekipom Dubrava. Koljeno više nije moglo izdržati napore i okreće se trenerskom poslu kojem prilazi veoma studiozno, željan znanja, spreman da bogato iskustvo prenese na Omladinski pogon prijedorskog Rudara ( U 9 i U 10) i da uz Mirzu Alkića pruži pomoć seniorima Brda.

Goran Kecman

Plijeni njegov entuzijazam i spremnost da se napreduje u trenerskom poslu. Dolaskom u stručni štab Brda donosi i prijeko potrebno osvježenje. Pripremama utakmica polaže maksimalnu pažnju, a tokom utakmice je 90 minuta “u igri”.