Iza desne ruke, Šefa stručnog štaba Fudbalskog kluba Brdo, Gorana Kecman je uspješna karijera. Nastupao je za dva premijrligaška kluba BiH. Pored Rudara iz Prijedora, bilježimo njegove nastupe i za ekipu Zovko Žepče.

Kecman je igrao i za nekoliko bosanskohercegovačkih prvoligaša i drugoligaša. Tako je branio boje Rudara, Slobode iz Mrkonjić Grada, Podgrmeča iz Sanskog Mosta, Krajine iz Cazina i Omladinskog fudbalskog kluba Brdo. Treba istaći da je nastupao i za tri inostrana sastava. Pored Mladenovca iz Srbije, tu su austrijske ekipe Neulengbach i USC Lebgefeld.

Nažalost, fudbalski karijeru je mora okončati prije nego što je planirao. Braneći boje Brda, teško se povrijedio u duelu sa ekipom Dubrava. Koljeno više nije moglo izdržati napore i okreće se trenerskom poslu kojem prilazi veoma studiozno, željan znanja, spreman da bogato iskustvo prenese na Omladinski pogon prijedorskog Rudara ( U 9 i U 10) i da uz Mirzu Alkića pruži pomoć seniorima Brda.

Goran Kecman

Plijeni njegov entuzijazam i spremnost da se napreduje u trenerskom poslu. Dolaskom u stručni štab Brda donosi i prijeko potrebno osvježenje. Pripremama utakmica polaže maksimalnu pažnju, a tokom utakmice je 90 minuta “u igri”.

Scroll Up