U toku pripremnog perioda za predstojeću sezonu naši igrači su odigrali i drugu pripremnu utakmicu. Ovaj put protiv kandidata za prvaka, prve lige RS – Rudar Prijedora.
Ofk Brdo – FK Rudar Prijedor ( 1 : 2 )

Strijelac: Stegić Ž.

U drugom pripremnom meču naših momaka za takmičenje u Drugoj ligi grupa Zapad odigrana je utakmica na Vedrom Polju sa prvotimcima Rudar Prijedora. Iako su naši momci poraženi ovo je bila jedna dobra provjera te sticanje potrebnog iskustva igranja utakmica protiv jakih protivnika.

Naši momci bolje su otvorili utakmicu te golom Stegića poveli sa 1:0. Sa tim rezultatom otišlo se na poluvrijeme. U drugom poluvremenu ekipa Rudara u samo pet minuta koristi pad koncetracije naše odbrane i daje nam dva gola. U nastavku ponovo smo zaigrali bolje ali nismo uspjeli doći do izjednačenja iako su Miličević, Stojić i Meseldžija imali izgledne prilike za postizanje gola. Zbog pogoršanja situacije sa Corona virusom nismo mogli najaviti utakmicu tako da su naši simpatizeri bilo uskraćeni sa gledanje utakmice. U narednom periodu imat ćemo još tri pripremna meča i to sa ekipama Svodna, Omarska i Sloga.

Sportski pozdrav, vaš Ofk Brdo

Jer Brdo život znači….

OFK Brdo - Rudar Prijedor
Scroll Up