PROTEKLOG VIKENDA OSTVARILI SMO NEKOLIKO POBJEDA

Nastavak drugoligaškog prvenstva nam je bio po mjeri. Omladinski fudbalski klub Brdo sa gostovanja vratio jači za tri boda. Ali, nije to jedini trijumf kluba koji život znači u vikendu kojem smo odbijali dane.

I, na Vedrom polju je bilo radno. Koliko su nam bitni bodovi toliko nam je bitno da se okupljamo oko voljenog kluba, razvijajući slogu i jedinstvo. Na sastanku upravnog odbora smo dogovorili da treba zategnuti i zavariti žicu iza gola. Lako se dogovoriti kada imamo ljude kao što je Edo Tajić. Boga mi, nije bilo jednostavno, ali kada imaš insane sa obrazom i srcem kao Mataruško Brdo, problem se lako riješi. Tu je bio i Munir Čikotić. Riječ je o veoma finom čovjeku, ali znate vi Munira i njegovu dobrotu. Respekt.

Da bi u narednom periodu lakše dolazili do stadiona, put su uredili Elvedin Horić i njegov sin. Posebno treba naglasiti, da su ovi ljudi nastojali da sve ostane bez ovog teksta i fotografija. Ali, nakon više pokušaja dobili smo dozvolu. To na najbolji način govori o ovim ljudima i veliko je zadovoljstvo imati ih u klubu. Beskrajno smo vam zahvalni kao i ostala raja iz rodnog kraja.