Nastavak drugoligaškog prvenstva nam je bio po mjeri. Omladinski fudbalski klub Brdo sa gostovanja vratio jači za tri boda. Ali, nije to jedini trijumf kluba koji život znači u vikendu kojem smo odbijali dane.

I, na Vedrom polju je bilo radno. Koliko su nam bitni bodovi toliko nam je bitno da se okupljamo oko voljenog kluba, razvijajući slogu i jedinstvo. Na sastanku upravnog odbora smo dogovorili da treba zategnuti i zavariti žicu iza gola. Lako se dogovoriti kada imamo ljude kao što je Edo Tajić. Boga mi, nije bilo jednostavno, ali kada imaš insane sa obrazom i srcem kao Mataruško Brdo, problem se lako riješi. Tu je bio i Munir Čikotić. Riječ je o veoma finom čovjeku, ali znate vi Munira i njegovu dobrotu. Respekt.

Da bi u narednom periodu lakše dolazili do stadiona, put su uredili Elvedin Horić i njegov sin. Posebno treba naglasiti, da su ovi ljudi nastojali da sve ostane bez ovog teksta i fotografija. Ali, nakon više pokušaja dobili smo dozvolu. To na najbolji način govori o ovim ljudima i veliko je zadovoljstvo imati ih u klubu. Beskrajno smo vam zahvalni kao i ostala raja iz rodnog kraja.

Scroll Up