Od velike je važnosti pojačati konkurenciju u ekipi Omladinskog fudbalskog kluba Brdo. Dolazi proljetni dio prvenstva i valja se što bolje pripremiti i organizovati kako bi i dalje bili ambasadori Mataruškog Brda. Koliko je važna ekipa koja nastupa, toliko je važna ekipa sjajnih ljudi koja se okupila oko kluba koji život znači.

U redove Brda stigla su i dva Brazilca. Naravno, nije se to desilo tek tako, nego smo o tome konsultovali i ljude koji vole i pomažu klub iz rodnog kraja. Dobili smo zeleno svijetlo u nadi da će se prinove odlično uklopiti u našu ekipu.

Dobro je poznato da je Amir Tajić u Austriji vlasnik firme TAJIĆ Handels GmbH. Milion puta je dokazao da njegovim venama teče Mataruško Brdo gdje posebno mjesto zauzima Omladinski fudbalski klub Brdo.

Uz sve što čini kako bi Brdo bilo važan faktor na drugoligaškom zapadu, sada je dodao i 200 eura. Ako je hvala dovoljno, najsrdačnije se zahvaljujemo našem velikom prijatelju koji u biznisu i brojnim sferama života ide korak naprijed.

Važan čovjek za život kluba iz rodnog kraja je i Amir Nasić. On se cijelim bićem daje za rodni kraj i voljeni klub. Podržao je ideju da nam se na drugoligaškom zapadu pridruže Brazilci. Nikad mu nije bilo teško pružiti podršku i prisustvovati sastancima gdje smo govorili o budućnosti OFK Brda. Uz brojne konstruktivne prijedloge nije izostajala ni konkretna pomoć. Sada je donirao 200 eura.

Vlasnik firme WINDOOO U Austriji, vlasnik je i velikog srca koje kuca za svaki hajr na Mataruškom Brdu. Još jedna donacija je stigla od čovjeka koji nas uči kako se voli rodni kraj.

Sanel Gago Islamčević je duboko involviran u dobra djela koja stignu do Mataruškog Brda. Ali, posebno imponuje njegova skromnost i stalni napori da se okupljamo oko projekata koji će jačati lokalniu zajednicu. Njegova donacija od 250 eura pred početak prvenstva je od ogromnog značaja. Kada kažemo da pored toga, mjesečno uplaćuje 50 eura za voljeni klub, onda vam je jasno kako smo privilegovani što je Gago s nama. Transparentan rad Omladinskog fudbalskog kluba Brdo je privukao pažnju Tajića, Nasića, Islamčevića,…

Imamo divne ljude širom svijeta koji su uz mnogo napora ostvarili uspjehe na poslovnom planu. Beskrajno smo sretni i zadovoljni što nam se pridružuju u pružanju popdršku drugoligašu sa Vedrog Polja.  

Scroll Up