Ovog vikenda na drugoligaškom zapadu očekuju nas susreti 23. kola. Nekoliko je utakmica koje će sasvim sigurno biti u centru pažnje fudbalske javnosti. Nas koji volimo i poštujemo žuto-plavu boju, najviše interesuje odgovor na pitanje, da li ekipa Brda može nastaviti pobjednički niz?

Iskreno se nadamo da može, ne zbog toga što ne poštujemo mogućnosti naših sportskih prijatelje iz Dubrave, nego zbog činjenice da je ekipa Mirze Alkića i Gorana Kecmana u odličnoj formi. Međutim, to je neophodno pokazati u nedjelju kada se na Vedrom polju od 16:30 sati sastaju sa ekipom Dubrava.

Šef stručnog štaba Omladinskog fudbalskog kluba Brdo, Mirza Alkić je optimista i vjeruje da bodovi ostaju na Vedrom polju. „Želim na početku da čestitam bajram svim našim članovima i simpatizerima islamske vjeroispivjesti riječima Bajram serif mubarek olsun uz dobro zdravlje i puno uspjeha u životu.

U nedjelju na naš stadion stize ekipa Dubrava, stari naš rival moglo bi se reći jer smo dugo godina zajedno Regionalnu ligu. Ovu utakmicu dočekujemo u dobrom raposloženju u pobjedničkom nizu kojeg ćemo se potruditi nastvati i u ovoj utakmici”. Dakle, gosti se respektuju ali u klubu koji život znači ističu i svoje kvalitete.

“Ekipu Dubrava respektujemo, ali to ne znači da ćemo igrati podređenu ulogu. Naprotiv, pokušat ćemo nametnuti svoj stil igre , te se iskreno nadam na kraju zabiljeziti pobjedu”, kaže Alkić.

On poziva navijače da dođu na ovu utakmicu i pruže podršku svojim ljubimcima. “Ovim putem želim pozvati sve naše navijače da u nedjelju dođu na Vedro Polje i budu nam dodatni vjetar leđa”, naglašava Mirza Alkić.

Još jednom podsjećamo da se utakmica OFK Brdo- FK Dubrave igra u nedjelju sa početkom u 16:30 sati. Za sve vas širom BiH i svijeta, osigurali smo LIVE praćenje, nadamo se jubilarne (10) prvenstvene pobjede ove sezone.

%d bloggers like this: