Na stadionu Vedro polje utakmica za fudbalske sladokusce. Vidjeli smo šest golova, utakmicu punu tempa, promašen kazneni udarac, dva preokreta i na kraju neriješen rezultat.
Gledaoci se nisu ni namjestili na svoja mjesta, a Brdo je preko Marmata moglo do vodstva. Međutim, par minuta kasnije, sjajan gol ovog igrača koji pogađa gornji desni ugao gostujućeg golmana. Brda odlično nastavlja bez obzira na vodstvo.
Nakon što je neko od igrača Proletera igrao rukom u kaznenom prostoru gostiju, sudija Slaviša Jovanić pokazuje na bijelu tačku. Veliku priliku da se na samom početku napravi značajna prednost, odlazi u nepovrat. Husić izlazi kao pobjednik u duelu sa Miodragovićem i dva puta brani pokušaje fudbalera Brda da poprave dojam nakon promašaja sa 11 metara.Gosti nakon toga dolaze do daha i sve ozbiljnije napdaju. Ekipa sa prosjekom starosti 19 godina pokazuje da zna igrati, ali u drugo poluvrijeme se ulazi sa vodstvom domaćih. Nastavak je još jednom pokazao koliko fudbaleri Brda mogu pomoći protivniku da na najjednostavniji način dođe do golova.
Po tko zna koji put koban je prekid iz kojeg gosti preko Đukarića dolaze do izjednačenja, a za samo petnaesetak minuta i do potpunog preokreta nakon što je Osmić pored uspavane odbrane Brda pogodio za 2-2.
Brdo se ipak vraća i sredinom nastavka preko Miodragovića dolazi do poravnanja rezultata. Kada je Trkulja, sedam minuta prije kraja, sjejnim golom pogodio za preokret Brda, pomislili smo da je to dovoljno za trijumf. Ali, minijatura Trkulje nije bila dovoljna.
Duboko u sudijskoj nadoknadi, kardinalna greška Vidovića otvara vrata gostima za treći gol koji ni kriv ni dužan postiže Sekulić. Ako postoji ekipa koja na momente odigra na vrhunskom nivou dio utakmice, a nakon toga napravi grešku kao da je na rekreaciji, onda znajte da stanuje na Vedrom polju.   

Scroll Up
%d bloggers like this: