Poštovani sponzori, donatori, članovi i prijatelji kluba, da li ste vjerovali da će Brdo u super važnom susretu u Trnu, slavili pobjedu? Mislimo da je daleko manje onih koji su bili sigurni da će u subotu, negdje oko 18 i 30, Trnom odjekivati pobjednička pjesma fudbalera kluba koji život znači.

Video slavlja možete pogled dati u linku ispod:

https://fb.watch/5eyvMJgPlr/

Ali, ono što je najvažnije EKIPA je vjerovala da se može do bodova koji su kao suho zlato u borbi za očuvanje drugoligaškog statusa.

Šef stručnog štaba Omladinskog fudbalskog kluba Brdo, Mirza Alkić, u slačionici je pred početak susreta rekao igračima: “Nećemo se braniti, napadamo jer bi bunker bio poraz”. Išlo mu je na ruku i to što je napokon imao sastav u punom kapacitetu i sve igrače na okupu.

Muke na samom početku susreta prošle se bez većih problema. Vidoviću treba čestitati na učinjenom jer je bio na visini zadatka. Kada je rastrčani, borbeni, u driblingu izuzetno kvalitetni Isaković doveo Brdo u vodstvo, bilo je jasno da je trenerski tandem Alkić- Kecman imao pravo. Kako je utakmica odmicala Brdo je bilo dominantnije. Široka klupa je osigurala svježinu, a Miličević drugi gol za Brdo.

Razloga za zadovoljstvo imamo mnogo. Značajna pobjeda, odlična atmosfera u klubu i oko kluba, fenomenalni ljudi koji pružaju podršku voljenom klubu i odlučnost uprave kluba da se domaćinski odnosi i vodi klub prema novim uspjesima. Međutim, jedna lasta ne čini proljeće.

Već narednog vikenda su nove obaveze jer valja dočekati i pobijediti Polet. Biće to utakmica u kojoj ćemo provjeriti rezultat iz Trna. U goste nam dolazi ekipa koja nam je priredila sjajan doček prilikom nedavnog gostovanja. Naravno, da će Brdo tražiti puteve prema bodovima u ovom meču, ali samo poštujući pravila fudbalske igre i ekupu Poleta iz Bosanskog Broda koja nam je ukazala pažnju.

Što se tiče ostalih rezultata prvog kola lige za opsatanak, zahvaljujući trijumfu u Laktašima, Proleter iz Teslića je ostao u igri, ali i dalje u najtežoj situaciji. Polet i Sloga iz Srpca su odigrali bez pobjednika. Razloga za optimizam imamo dovoljno, ali oprez je veoma važan.

FK Sloga,Trn – OFK Brdo 0-2 (0-1)
0-1 Isaković 14′
0-2 Miličević 75′

1.Vidović
3.Harambašić
4.Karupović (K)
6.Miljević
7.Radaković
9.Pekija
11.Mijić
15.Ibričić
16.Mešić
17. Stojić
19.Isaković

Klupa:
82. Bačić
2. Behlić
5.Vujatović
8.Miodragović
10. Miličević
14.Živanović
18.Dedić

Scroll Up