Pred Brdom je utakmica koja bi mogla trasirati put prema očuvanju drugoligaškog statusa. Ali, dok postoji mogućnost za opciju koja nam nije ni na kraj pameti, treba pokazati maksimalnu opreznost.

Činjenica je da ekipa Mirze Alkića ima potpunu kontrolu i sve važne konce drži u svojim nogama. Kakva je ekipa Poleta iz Bosanskog Broda koja će sutra istrčati na stadion Vedro polje? U veoma lošoj formi jer u zadnjih sedam susreta ima svega četiri boda. Zato je u veoma neugodnoj poziciji. Brdo je ove sezone jednom trijumfovalo s visokih 4-1, a susret u Brodu početkom marta okončan je bez pobjednika. Ali, ovakav Polet je kao “nagazna mina” i treba pokazati maksimalnu ozbiljnost u igri.


Nema se tu šta kriti. Brdo ide na pobjedu jer ovo su utakmice u kojima se, nemojte nas bukvalno shvatiti, osvaja 6 bodova. Utakmica u Trnu je pokazala da Brdo ima ekipu za drugu ligu.

Sutrašnji duel sa Poletom, početak u 16 i 30, prilika je da se potvrdi dobra forma iz nastavka prvenstva. Treba istaći da nam u goste dolazi klub koji nas je nedavno dočekao uz mnogo gostoprimstva. Naravno, osigurali smo vam da iz topline vaših domova, širom svijeta, pratite utakmicu Brdo-Polet.

Uživo smo na stadionu Vedro polje od samog početka utakmice.

Scroll Up