Iskreno se nadamo da je današnjom pobjedom, Omladinski fudbalski klub Brdo ozvaničio završetak jesenje rasprodaje bodova na domaćem terenu. Za današnje zalaganje i igru ekipa Mirze Alkića zaslužuje čestitke iako su nedostajala tri standardna fudbalera.

Od prve minute maksimalni pritisak prema golu Tekstilca i neumorni Stević, Isaković i Karajica u vrhu napada koji su odličlno radili na destrukciji igre gostujućeg sastava. Da ofanziva teško prolazi protiv ekipe iz Dervente pokazuje i podatak da su samo ekipe Naprijeda i Crnog vrha sa manje primljenih golova. Ali, Brdo je danas pronašlo put do gola Blagojevića. U 12. minuti, Miodragović je nakon solo akcije odlično šutirao sa nekih dvadesetak metara. Po tko zna koji put ove sezone, stativa je sačuvala protivnika žuto-plavih.

Međutim, u 18. minuti golman gostiju je kapitulirao. U akciji koju je započeo Miodragović, lopta dolazi do Vojnikovića koji odlično dodaje do Stevića. U nastavku akcije Harambašić odlično napada kazneni prostor Tekstilca, ubacuje loptu koja dolazi do Trkulje, a nakon njegovog šuta, najprisebniji je Isaković koji rutinski matira Blagojevića.
U nastavku prvog poluvremena gosti ofanzivniji, a ujednoj situaciji stativa je sačuvala Brdo. U drugom poluvremenu Tekstilac je opasniji ali pod dirigenstkom palicom Bundala, Dedić i Vojniković pružaju veoma dobru igru i ne dozvoljavaju previše prostora za razvoj igre Tekstilca.
U nekoliko navrata i golman Vidović odlično interveniše tako da je njegova mreža ostala netaknuta. Požrtvovana i lepršava igra u prvom i pametna u drugom poluvremenu za tri velika boda. Ako Brdo narednog vikenda nastavi sa osvajanjem bodova, današnja pobjeda bi mogla biti prekretnica u prvenstvu.  

Scroll Up
%d bloggers like this: