Dobro vam je poznato da su igrače sredine terena, žila kucavica u ekipi. Od njihove kreativnosti, čistog fudbalskog znanja i razumijevanja igre, dosta toga zavisi.

Ukoliko je na sredini terena kvalitetan igrač, treneri su riješili veliki problem. U nekoliko utakmica protekle sezone, Dejan Mijić je pokazao, jednostavno rečeno, da zna igrati lopte. Uz neosporno znanje imponujen i njegova smirenost tako da imate osjećaj da je fudbal veoma jednostavna igra.

U Omladinskom fudbalskom klubu Brdo su nastojali da Mijić i ove sezone nosi dres kluba koji život znači.

” Što se tiče ugovora,lako smo se dogovorili atmosfera u klubu je dobra, ja sam zadovoljan, tako da nije bilo razloga da mjenjamo ista”.

Mijić je zadovoljan ostvarenim u prošloj sezoni, posebno u finišu prvenstva, a očekuje da će Brdo i dalje igrati značajnu ulogu u drugoligaškoj konkurenciji.

” Prošlom sezonom možemo biti zadovoljni,pogotovo drugom polusezonom gdje su i igra i rezultati bili dobri.Što se naredne tiče, nadam se da ćemo se obro spremiti i uz par pojačanja ostvariti ciljeve”.

Mijićevom igrama je zadovoljan i Šef stručnog štaba Omladinskog fudbalskog kluba Brdo, Mirza Alkić.

” Povratnik u naš klub. Kada je izašao iz juniora Rudara sticao je potrebno iskustvo u našem klubu, nakon čega je otišao u Slobodu iz Bosanskog Novog.. Zahvalan igrač, dobro čita igru, često izabere dobro rijesenje na terenu. Pokretačka snaga našeg tima koji je vrlo brzo prepoznao naš stil igre”.

Pred Mijićem su nove obaveze i valja se opet dokazivati jer mnogi smatraju da će druga sezona u ovom rangu takmičenja biti još izazovnije.

%d bloggers like this: