Nemanja Vujatović je dao značajan doprinos u prvoj, drugoligaškoj sezoni, Omladinskog fudbalskog kluba Brdo. Iz utakmice u utakmicu je raslo njegovo samopouzdanje i kako je napredovala ekipa tako je i on bio sve bolji. Najkvalitetnije igre su došle u utakmicama koje su bile od presudnog značaja za odličan završetak sezone, tako da je bilo očekivano da i ovesezone nosi grb kluba koji život znači.

“Što se tiče lično mene i produženja ugovora kod mene je to bilo, hajmo reći sigurno, da ću produžiti ugovor nakon situacije u zadnjem dijelu sezone , što zbog ljudi u klubu, a tako i zbog saigrača”.

“Vuja” kako ga zovu u klubu je zadovoljan ostvarenim i vjeruje da se i ove sezone mogu ostvariti rezultati na koje ćemo biti ponosni.
“Igrali smo stvarno dobro u zadnjem dijelu sezonu , tj. u pley aoutu gdje smo uz neke manje oscilacije u igri što je normalno, završili prvi. Imamo stvarno dobru ekipu , dobar kolektiv i ja se iskreno nadam i vjerujem da ćemo i ove sezone biti u gornjem dijelu tabele.
Mislim da rastemo kao klub , a i pojedinci kao igrači pogotovo ovi mlađi gdje mislim da će u ovom klubu uz ovaj stručni štab imati dosta prostora za napredak.
Ja se nadam da ću klubu biti od pomoći i u narednoj sezoni i odraditi svoj zadatak koji se od mene bude očekivao”, naglašava Vujatović.

Šef Stručnog štaba Omladinskog fudbalskog kluba Brdo Mirza Alkić u Vujatoviću prepoznaje stabilnost i veoma važnog skok igrača.

“Igra na poziciji stopera i njegovim dolaskom dobili smo dodatnu sigurnost u zadnjoj liniji. Zbog visine koju posjeduje dominira u skok igri i treba istaći da je dgovoran kada dobije zadatak. Vrlo radan sa velikom voljom za treniranje”.

Pripreme fudbalera Brda su u punom jeku i slijede prijatelje utakmice. Nadamo se da će Vujatović i ekipa, u punom kapacitetu dočekati naredna iskušenja u drugoligaškoj konkurenciji.

Scroll Up