U samoj završnici protekle sezone mogli smo se uvjeriti u fudbalske kvalitete Rajka Pekije. U utakmicama koje su bile od ogromnog značaja bio je na visini zadatka i pokazao koliko je opasan po protivničke golmane. Kod građenja i duela kada je lopta u njegovom posjedu , odbrambeni igrači imaju silne probleme. On će i ove sezone braniti boje Omladinskog fudbalskog kluba Brdo. Zadovoljan je proteklom sezonom i nada se da Brdo ostaje na putu uspjeha.

“Što se tiče produženja ugovora , veoma sam zadovoljan što sam uspio tako lako naći zajednički jezik sa upravom i što smo na moje i njihovo zadovoljstvo potpisali novi ugovor. 

Što se tiče prošle sezone došao sam tek na polusezoni i dobro se uklopio u novi tim. Šteta je što je protekla sezona bila malo čudna, pa se igrao taj play of i play out. Sigurno da nije bilo tog prekida da bi završili pri vrhu tabele jel smo imali dobru ekipu i prošli odlične pripreme za istu.

Nova sezona? Vidjećemo. Nadam se da će svi momci ostati u klubu i da uz par novih pojačanja i dobro odrađene pripreme, da bi mogli mnogima pomrsiti račune i sigurno završiti u gornjem djelu tabele.

Šef stručnog štaba Omladinskog fudbalskog kluba Brdo, Mirza Alkić, poštuje Pekijine fudbalske i ljudske osobine.

“Povratnik u našu ekipu nakon nekoliko sezona. Još kao omladinac branio je boje našeg kluba. Sada se vratio, možda i u najboljem momentu, jer je svojim golovima bio prvi strijelac play outa druge lige zapad. Dobar i odgovoran momak. Za primjer”.

Pripreme Omladinskog fudbalskog kluba Brdo za novu drugoligašku sezonu su počele. Nadamo se da će biti obavljene po planu i da slijedi još jedna uspješna sezona u kojoj će Pekija uspješno predvoditi napad klub koji život znači.

Scroll Up