Da se razumijemo. Nemanja Miljevića je fudbaler Omladinskog fudbalskog kluba Brdo zato što posjeduje kvalitet za drugoligašku konkurenciju u kojoj nastupaju i nekadašnji premijerligašu. Ali, nikako ne treba zanemariti njegov odnos prema klubu i sportsko ponašanje izvan fudbalske arene. Stabilnost koju pruža obrambenoj liniji kluba koji život znači je od velikog značaja. Ističe da je godinama član našeg kluba i da ima odličnu komunikaciju s upravom, suigračima i navijačima. 

“Šest  godina sam već u klubu i trenutno vlada nikad bolja atmosfera, tako da sam ugovor produžio sa velikim zadovoljstvom. Ovo je prva naša sezona u drugoj ligi i mislim da smo pokazali da tu i pripadamo. U sljedećoj sezoni očekujem da još više pokažemo našoj publici”.

Publika na Vedrom polju zna cijeniti fudbalere koji ostavljaju srce na terenu, te i zbog toga poštuju “Milju”, kako ga zovu suigrači i šef Stručnog štaba Omladinskog fudbalskog kluba Brdo, Mirza Alkić.

“Šef” ga poštuje jer je igrač od zadataka, pouzdan i dobar drug.

“Nemanja Miljević igra na mjestu veznog igrača. Već nekoliko godina standardni član naše ekipe. Borben, igrač koji dosta pretrči na utakmici i pokriva dobar dio terena. Često dobija individualne zadatke na utakmici pogotovo u defanzivnom djelu koje vrlo dobro odradi. Drug na terenu i van njega”.

Iskreno se nadamo da će Miljević i naredne sezone biti na visini zadatka i svojim odnosom prema ekipi i klubu plijeniti našu pažnju.

%d bloggers like this: