Pokušavamo se prisjetiti utakmice koja nakon 0-0 u prvom poluvremenu, završena rezultatom 1-6? Od protekle nedjelje neće nam biti teško, iako je neprijatno, odgovoriti i na ovo pitanje.

To se desilo u susretu 12. kola Druge fudbalske lige, grupa zapad, na stadionu Vedro polje u Hambarinama. Da stvar bude još interesantnija do 60.minuta u duelu OFK BRDO- Omarska rezultat je glasio 1-1. U narednih 19. minuta golman domaćih je čak pet puta vadio loptu iz mreže. Ruku na srce Omarska je dobra ekipa, najbolja koja je ove sezone igrala s novajlijom u ligi. Ali, 1-6 je puno i ekipa u žutim dresovima to je morala spriječiti. Međutim, nije teško konstatovati da je ekipa Brda jako spora što u duelima s jačim protivnicima dolazi do izražaja. Kako igra odmiče ekipa Mirze Alkića pada. To je logično, ali je pad u igri na kondicionom planu više nego očigledan.

Iako je Alkić “promjiešao” sastav protiv Omarske rezultat je izostao. Kod 1-1 Brdo je bilo na pragu vodstva, ali ovog puta nije bilo ni sreće. Momenat koji je bio upečatljiv i veoma poučan za igrače Brda desio se na samom kraju utakmice. Kod rezultata 1-6, igrač Omarske klizećim startom pokušava dobiti duel.

Nakon visokog poraza u duelu s jesenjim prvakom Druge lige, grupa zapad, Brdo je palo na desetu poziciju. U odnosu na najslabije ekipe, Proleter iz Teslića i Mladost iz Donje Slatine, još uvijek je solidna bodovna prednost. Da li postoji mogućnost da se nakon tri vezana poraza (dva na domaćem terenu) i samo jednim bodom u zadnjih pet utakmica, popravi dojam? Da. Ukoliko se iz susreta u Laktašima izvuče bod ili tri, lakše bi se dočekalo proljeće. Kada je riječ o protekloj nedjelji, nije bila sretna ni za kadete i juniore Brda. Na domaćem terenu nadigrali su ih vršnjaci iz Prnjavora. Kadeti su poraženi sa 0-16 , dok su Juniori doživjeli poraz od 1-3. Jedini strijelac za Juniore je bio Brkić Sulejman.

Scroll Up