Zimska liga mladih fudbalera u Sanskom Mostu je razgalila srca i duše navijača Omladinskog fudbalskog kluba Brdo. Prvi krug takmičanja koje se održava tokom zimskih dana, svake nedjelje po dvije utakmice u gradu na devet rijeka, polučio je dvije sigurne pobjede izabranika Mirze Alkića.

Kroz afirmaciju fudbalskih nada, upoznavanje i druženje, bilježimo odličan start ekipe Brda koja je u prvom kolu savladala Radnički iz sanskog naselja Zdena. Strijelci za žuto-plave bilis su Ajnur Hodžić dva puta i Muhamed Alkić.

Mladi Hodžić je bio raspoložen i u duelu sa odgovorajućom selekcijom FK Rudar Prijedor. Bio je dvostruki strijelac za pobjedu 2-0 i stopostotni učinak nakon prvog kruga Zimske lige u Sanskom Mostu.

Pored ekipa Brda i Rudara iz Prijedora (dvije ekipe) nastupaju i mladi fudbaleri Bayera iz Velagića, Podgrmeča iz Sanskog Mosta, Škole fudbala Drim Tim i FSA Prijedor.

Našim mladim fudbalerima želimo mnogo uspjeha i u nastavku ovog takmičenja u nadi da će ekipa Mirze Alkića biti na visini zadatka do kraja takmičenja u Zimskoj ligi Sanskog Mosta.

Scroll Up
%d bloggers like this: