Drugi krug utakmica u okviru Zimske lige u Sanskom Mostu donio je nova iskušenja za mlade fudbalere Omladinskog fudbalskog kluba Brdo.

Nakon dvije sigurne pobjede na startu lige, uslijedila su dueli sa veoma kvalitetnim protivnicima. Uz dosta sportske nesreće ekipa Mirze Alkića je poražena od odgovarajućeg sastava Podgrmeča iz Sanskog Mosta. Završeno je rezultatom 3-2 za Sanjane.

U narednom ogledu pred fudbalerima za koje se iskreno nadamo da su budućnost kluba koji život znači, bila je Škola nogometa Dream Team iz Sanskog Mosta. Uz bolju igru tokom cijelog susreta, Brdo je slavilo pobjedu 3-1.

U petom kolu Zimske lige u Sanskom Mostu za fudbalere rođene 2011.godine i mlađe, OFK Brda je čekala  utakmica sa prvom ekipom prijedorskog Rudara koja je do tog susreta upisala četiri pobjede. Ekipa koju s klupe predvodi Mirza Alkić još jednom je pokazala da zna igrati fudbal. Susret je završen bez pobjednika, 1-1.

„Zadovoljan sam igrom i ponašanjem fudbalera naše ekipe. Jako mi je bitno da mogu reći kako je vidljiv napredak i nadam se da će tako biti u narednim utakmicama“, rekao je Alkić nakon utakmice sa Rudarom.

Ove nedjelje fudbalske nade Brda će odmjeriti snage sa ekipama FSA Prijedor i Bayer iz ključkog naselja Velagići.

Mladim fudbalerima i treneru Mirzi Alkiću čestitke na prikazanoj igri i ponašanju igrača u dosadašnejm toku takmičenja jer su na najbolji način branili boje voljenog kluba.

Scroll Up