Dobra fudbalska predstava iako je to bila pripremna utakmica drugoligaša iz dva entiteta. Ukupno sedam golova i još dosta toga što treba popraviti do početka prvenstva.

Golove za Omladinski fudbalski klub Brdo su postiglu, Kuridža, Karajica, Krneta i Hodžić. Za naše sportske prijatelje iz Bosanske Otoke golove su postigli Vučen, Bešić i Kovačević.

U fer i korektnoj utakmici koja je odigrana na stadionu u Gomjenici, vjetar je bio velika prepreka. U stručnom štabu Brda su bili zadovoljni jer se moglo vidjeti da je forma igrača u uzlaznoj putanji.

“Bilo je segmenata igre s kojima smo jako zadovoljni, ali i onih koje treba poboljšati do početka prvenstva. Žao nam je što nismo bili kompletni jer treba istaći da su nam nedostajali Karupović, Stević, Miodragović i Sarhatlić. Ekipi Sloge želim mnogo sreće u proljetnom dijelu prvenstva”, rekao je šef stručnog štaba OFK Brda, Mirza Alkić.

Naredne nedjelje u generalnoj probi pred nastavak prvenstva, Brdo se u Gomjenici sastaje sa Rudarom iz Kamengrada, našim starim sportskim prijateljima.

OFK BRDO- SLOGA BOSANSKA OTOKA 1-1, DANILO KURIDŽA
OFK BRDO- SLOGA BOSANSKA OTOKA 3-2, NIKOLA KRNETA
OFK BRDO-SLOGA BOSANSKA OTOKA 4-2, BENJAMIN HODŽIĆ
Scroll Up
%d bloggers like this: