Ovog vikenda smo trebali gledati nastavak prvenstva u drugoligaškoj konkurenciji, ali vremenske prilike nisu bile saveznik klubova i ljubitelja fudbala. Naoružajte se strpljenjem do naredne subote kada Omladinski fudbalski klub Brdo igra prvu utakmicu ovog proljeća.

Tokom priprema bilo je neplaniranih problema jer je vrijeme odgodilo i “generalku”, kuburilo se i sa terenima za treninge.

Šef stručnog štaba OFK Brd, Mirza Alkić, uprkos brojnim preprekeama naglašava da će do početka sezone sve biti kako je i planirano.

“Odgoda prvenstva je došla zbogf loših vremenskih prilika i bilo je za očekivati ovakvu odluku fudbalskog saveza. Same pripreme su bile teške pogotovo za klubove koji žele da rade, a nemju pomoćne terene i adekvatne uslove. Bili smo primorani iznajljivati teren sa umjetnom travom, te kombinovati sa fitness salom. Uprokos tome smatram da u pripreme dobro odrađene, te da ćemo ove dane koliko nam je ostalo do početka prvestva iskoristiti da dodatno uigramo ekipu, naglašava Alkić te dodaje da je klub odradio dobar posao u prelaznom roku.
“Zadovoljni smo i odrađenim prelaznim rokom te u prvesnstvo ulazimo jači za šest igrača. Tu su tri naša provjerena igrača Harmbašić, Karupović i Sarhatlić, te nova imena Tica i Krivdić. Posebno nas raduje činjenica da se mladi stoper Petković pridruzio ekipi nakon teške povrede i odsustva od godinu dana .Na ovaj način ponovo smo vratili konkurenciju u tim jer za ovaj drugi dio sezone možemo računati na 24 prvotimca”, zadovoljno ističe trener Alkić.

Prema njegovim riječima realno je očekivati klub koji život znači bude tamo gdje se najavljivalo pred start sezone.

“Pošto smo na samom početku prvenstva dali sebi u zadatak da budemo stabilan drugoligaš i da težimo plasmanu oko sredine tabele, sa ovim momcima iskreno se nadam da ćemo taj cilj i ostvariti. Obećavam da će ekipa Brda kao i dosada, plijeniti pažnju lijepim fudbalom punim trke , pasova i pogodaka, te da ćemo nastaviti da gajimo svoj stil po kojem smo već prepoznati i da ćemo biti još bolji”.
Dakle, iz svega što smo mogli saznati od trenera Mirze Alkića, navijače i simpatizere žuto-plavih očekuje zanimljivo i uspješno drugoligaško proljeće. Na vama je da sponzorskim ugovorima, donatorskim sredstvima i članarinom pružite podršku voljenom klubu.

 

%d bloggers like this: