Jučerašnja pobjeda Omladinskog fudbalskog kluba Brdo u sedamnaestom, prvenstvenom kolu ima višestruki značaj. Ekipa je pokazala karakter i nakon neočekivanog poraza na domaćem terenu i 0-2 nakon 28 minuta igre u Krupi na Vrbasu, napravljen je preokret.

Važno je da se nije ušlo u mini seriju poraza i zbog pripreme ekipe za meč sa sastavom BSK-a, treneri Alkić, Kecman i Avdić, zaslužuju pohvale. Nije bilo jednostavno nakon neispunjenih želja u prvom proljetnom susretu na Vedrom polju.

U sedmoj pobjedi ove sezone do zadnjeg minuta je bila primjetna želja i borba momaka koji su nosili dres kluba koji život znači. To potvrđuje i pobjedonosni gol u samom finišu utakmice.

Dakle, kada ova ekipa ostavi srce na terenu, uz znanje koje se ne može osporiti, radost navijača je zagarantovana.

Vikend pred nama donosi novo, veliko iskušenja. U goste nam dolazi trećeplasirana ekipa prvenstva, Sloga iz Trna. Gosti imaje četiri boda više i utakmicu manje u odnosu na Brdo.

Uzimajući u obzir koliko su žuto-plavi “prokockali” bodova tokom prvenstva, ali i gru protekle nedjelje, realna su naša nadanja da Brdo upiše nove bodove, Naravno, ukoliko se ostavi srce na terenu.

%d bloggers like this: