Kako se situacija sa Korona virusom ne smiruje, a stanje širom svijeta se opet pogoršava , tako je i sve teže opsatjati u svim sferama života. Ono što se još uvijek, za sada uz “specifične” okolnosti održava jeste fudbalska igra, koja po ko zna koji put prkosi svim nedaćama.

S obzirom da se takmičenje seniora a i naših omladinaca nastavlja, tako su tu uvijek prisutni i troškovi, koje prate održavanje ovakvog vida takmičenja. Ipak “specifičnost” situacije i okolnosti, u mnogome otežavaju “normalno” funkcionisanje kolektiva OFK Brdo. Utakmice bez publike svakako su veliki hendikep klubu, kako zbog ulaznica kojih bi sigurno svaku utakmicu bilo stotinjak, tako i zbog nemogućnosti rada klubske kantine.

Da bi se ovakve situacije lakše prevazišle, potrudili su se po ko zna koji put naši sugradjani. Ovaj put i oni domaći koji borave, žive i rade u Prijedoru. Naime Ajdin Mešič je sa svojom donacijom od 300 KM pokrio troškove posljedne utakmice omladinaca i ovom prilikom jedno veliko HVALA Ajdinu na nesebičnoj podršci.

Već za narednu utakmicu su se javili novi “sponzori” predvođeni našim stalnim donatorom Elvisom Avdićem. Radi se o bivšim igračima OFK Brdo, odnosno dječacima (sada već zrelim ljudima) koji su praktično i formirali OFK Brdo. Oni su ovaj put donirali sredstva u iznosu od 406 Eur, i ta će sredstva biti usmjerenau nabavku dodatne garniture Štucni seniorskoj ekipi, dok bi ostatak sredstava išao u troškove naredne utakmice za naše omladince te im se iz tih sredstava obzbijedio i obrok za putovanje. Ovu grupu čine:

Dedić Dino
Muslimović Denis
Pašić Ajdin
Medić Mensur
Borovac Ervin
Imran i Ilyan Šahinovic
Adnan Ramulić i familija
I Elvis Avdić

I njima od srca jedno veliko HVALA. Iskreno se nadamo da će ova inicijativa podstaći i druge simpatizere, te kako ćemo veliki broj utakmica naše djece, uspjeti financirati i na ovaj način. Oni to zaista zaslužuju.

S obzirom da gledaoci do daljneg neće moći bodriti naše momke sa tribina, odlučili smo da im utakmice pokušamo obezbijediti LIVE prenosom preko našeg Facebook profila. U ovu svrhu smo osmislili jednu ideju, u kojoj bi se do subote uvečer, obezbijedili sponzori prenosa utakmice, da bi derbi kola OFK Brdo – FK Omarksa mogli geldati u prenosu uživo. Prenos utakmice će biti odrađen profesionalno od našeg iskrenog prijatelja, i velikog humaniste Senudina Safića. Senudin se bezbroj puta pokazao kao veliki prijatelj kluba, a da ne spominjemo profesionalnost u poslu koji obavlja, pogotovo u prenosu sportskih događaja, i dugogodišnjem iskustvu kao reporter BH Radio 1 kada su u pitanju Premijerligaške i Kup utakmice NFS BiH.

Kako možete postati sponzor LIVE prenosa? Tako što ćete na našu vijest na Facebook Profilu ostaviti komentar kojim ćete se ponuditi za sponzorstvo LIVE prenosa te blagovremenom uplatom iznosa od minimalno. 50,00 KM. Iznos možete uplatiti na sljedeci način:

Direktno kod Blagajnika kluba Esada Medilovića

Na podračun naših prijatelja – Humano Brdo 2010

Humano Brdo  | Banka : Oberbank Traun
IBAN: AT 901500300761068915 | BIC/Swift: OBKLAT2L

sa naznakom OFK Brdo LIVE

ili Putem Paypal-a

humano.brdo@live.at

sa naznakom OFK Brdo LIVE

Ovu ideju želimo nastaviti i u budućnosit. Cilj nam je da obezbijedimo LIVE prenos i budućih utakmica OFK Brdo, kako bi na ovaj način našim simpatizerim širom svijeta, u ovim teškim vremenima dokučili bar malo domovinkse atmosfere.

…jer Brdo život znači

%d bloggers like this: