Poraženi smo, ali nam poraz ne pada tako teško. Zašto? Zato što smo danas imali ekipu koja je učinila maksimum da ostvari dobar rezultat. Dakle, to je ono što nam treba i što tražimo od ekipe Mirze Alkića i Gorana Kecmana.

Od prve minute Omladinski fudbalski klub Brdo je imao inicijativu, posjed, duel igru i želju da se znojem natopi žuto-plavi dres. Nažalost, u dva slučaja odbrana nije bila na visini zadatka, tako da su domaći ni krivi ni dužni došli do golova. Strijelac je bio Škorić u 26. i 42. minuti.

U drugom poluvremenu dominacija Brda je bila još izraženija. Igra, lijepa za oko, krasila je klub koji život znači. Dominacija je krunisana golom Pekije u 72. minuti.

Dvije fenomenalne prilike, napadači Brda nisu pretvorili u golove i domaćin je došao do bodova.


Ipak, ovaj poraz nas ohrabruje jer smo na teškom gostovanju kod ekipe koja je četvrta na tabeli pokazali šta znači kolektiv koji je bio na korak do uspjeha. Iskreno se nadamo da je današnja igra i nagovještaj boljih rezultata i pobjede u narednom prvenstvenom kolu kada na Vedro polje dolazi Proleter iz Teslića.

Sudiji današnjeg susreta u Žeravici mnogo sreće u nastavku karijere i topla preporuka da pogleda snimak i uoči gdje je griješio, nažalost, na štetu Omladinskog fudbalskog kluba Brdo.

Scroll Up