Iako se u prvom kolu činilo da su naši momci i više nego spremni dočekali početak drugoligaškog tamičenja, već u drugmom kolu smo ipak shvatili da se, žargonski rečeno, “prvi mačići u vodu bacaju”. Naime u drugom kolu, juče, gostovali starom rivalu, ujedno i prvaku Regionalne Lige Zapad, Progresu iz Kneževa/Skender Vaufa. Prije same utakmice obavljena je i dodjela pehara za prvaka Reginalne Lige, kapitenu domaćina, i tako i zvanično izvršeno “krunisanje” pobjednika prekinutog prvenstva.

1 poluvrijeme.

Progres kao da je doživio dodatnu motivaciju kroz dodjelu nagrade, a usput rečeno, danas su i zvanično otvorili novouređene svlačionice. Krenuli su od samog starta, furiozno i sa više želje i motiva i već u 8. minuti dolaze do vodstva, kad domaćini preko Budića, nakon što se naš golman Vidović okliznuo, dolaze do vodstva. Isti igrač samo 7 minuta kasnije udvostručuje prednost, sjajnim šutem, neodbranivo za Vidovića. Već tada se vidjelo, da smo jako loše ušli u utakmicu, sa pogrešnim postavljanjem u defanzivi i mnogo grešaka u gradnji igre, ali nadasve psihički nespremni, misleći da ćemo protiv starog rivala imati, ne tako težak posao.

U 37 minuti ponovo lijep pogodak u gornji desni ugao našeg golmana. Sada je rezultat već 3-0. I u ovom trenutku se potpuno raspala igra naših momaka i sada već i sami “asistiramo” protivniku. U 39 minuti je to bio Vujatović, čiji je pas presjekao ponovo raspoloženi Budić za 4-0 te u 40 minutu loš pas Šakića koji koristi Verić za 5-0 u prvom dijelu susreta.
Sa ovim rezultatom se otišlo i na prijeko potreban odmor.

2. poluvrijeme

U durguom poluvremenu kao da smo se malo “otrijeznuli” i već od početka počinjemo igrati odlučnije i agresivnije. Počeli smo stvarati i prilike,
i tako kroz jednu, izborili i jedanaesterac koji je nažalost, golman domaćina, Vrabac odbranio Stegiću. U 56 minuti iz jedne naizgled bezazlene situacije primamo novi pogodak. Rezultat je 6-0, strijelac je ponovo Budić koji postiže svoj četvrti pogodak i tako izbija na vrh liste strijelaca druge lige – zapad. Ipak smo nastavili sa boljom igrom i u 72 minuti Miličević smanjuje na
6:1, te 2 minute kasnije isti igrač smanjuje na 6:2. Treba napomenuti da smo pored ovoga, u drugom poluvremenu imali i 5 prilika za postizanje pogodaka ali kada neće, onda neće. Da su Stegić i MIličević iskoristili prilike, znatno bi ublažili poraz, u najmanju ruku. Naša ofanzivna igra je rezultiralaje još jednim pogodkom za domaćina, a strijelac u 89 minuti je bio rezervista Kopanja.

Konačan rezultat
FK Progres – OFK Brdo (5:0) 7:2

Nova pravila, stara primjena…

Ono što se dalo primjetiti na slikama, jeste to da Corona Virus izgleda još nije našao put do Kneževa, ili vlasti i njihovi zakoni imaju dvostruke aršine.
Naime vidimo veliki broj publike oko stadiona. Uvažićemo činjenicu, da su domaćini ogradili stadion trakom, za upozoernje od visokog napona. A publika je utakmicu posmatrala sa puta koji je javna površina pa je vjerovatno na njemu i dozovljeno okupljanje i gledanje utakmice. Naravno, ne vidimo ni tako prijeko potrebne tribine (uslov za igranje 2. Lige) od 25o sjedećih mjesta i sa pravom možemo zahtjevai odgovore na ova pitanja od nadležnih.
Ovo nikako ne treba da opravda lošu igru, ali jedna utakmica jeste i treba biti više od onih 90 minuta na terenu.

Sve su to stvari sa kojima OFK Brdo jednostavno već godinama mora izlaziti na kraj. Naučeni da smo jedni od rijetkih koji imaju (jer moraju) ispuniti i svaki detalj propisan od takmičarske komisije. Podsjetimo da službenici, prošli vikend, nisu dali ni prići stadionu našoj publici, već su utakmicu posmatrali sa regionalnog puta Prijedor – Ljubija. Zbog svega toga, momci glavu gore. Već za sedam dana je nova utakmica, kada nam u goste dolaze naši priajtelji iz Dubrava kod Bos. Gradiške.

Ostali susreti drugog kola:

Ćelinac – Laktaši 2:1

Polet 1926 – Omarska 5:4

Dubrave – Sloboda M. Grad 1:1

Sloga S. – Jedinstvo 2:3

Borac Š. – Sloga T. 3:0

Mladost – Proleter 4:0

Scroll Up