Iza nas je prvo kolo, 2. Lige RS – Zapad. Igrom sudbine u goste nam je došla ekipa sa nama veoma dragim imenom. Naime klub iz Bosanskog Broda nosi ime Polet, kao nekadašnji klub iz Hambarina koji je jedan od 6 predaka našeg OFK Brdo. Za nas je ova utakmica u svkaom slučaju bila historijska.

Ovim putem se našim pratiocima i simpatizerima izvinjavamo na zakašnjelom izvještaju. Okolnosti su jednostavno takve da nam je svima ova situacija nova i otežavajuća, i nadamo se da ćemo već na sljedećoj utakmici uspjeti izvući više iz pomenute situacije. Ono za čim svakako ostaje žal, jeste, da ovakvom historijskom momentu za naše Mataruško Brdo, nažalost nije mogla prisustvovati publika i simpatizeri od kojih je oko 300 vraćeno sa ulazne rampe. Oni su svakako i najzaslužnij za ovakve momente.

Brdo nije samo projekt koji traje posljednih 15 godina. Brdo je projekat, koji održava ovo mjesto živim i kojem je fudbal ostavljen u amanet, jer se na ovim prostorima uvijek igrao dobar fudbal. Projekt u kojem svaki pojedinac, ne samo radom, trudom, novcem, zalaganjem i vremenom doprinosi, već je projekt kojeg su oblikovale i kritike. Upravo to je ono što nas i čini onim što jesmo, i ovom prilikom jedno VELIKO HVALA svima vama.

Ovim povodom i aktuelno stanje uplata. Klikni ovdje

Utakmica je počela u 18 sati pod veoma strogim mjerama bezbjednosti. Utakmici su smjeli prisustvovati samo igrači, stručni štabovi, te službena lica. S obzirom na ove okolnosti bilo nam je jako teško oragnizovati blagovremeno praćenje utakmice.

OFK Brdo je nastupilo u sljedćem sastavu

1.Vidović Jadranko
2.Behlić Ajdin (U-21)
3.Harambašić Haris K
5.Šakić Ivan
6.Miljević Nemanja
7.Stegić Željko
8.Kecman Goran
9.Stojić Stefan
10.Miličević Nikola
11.Mijić Dejan
17.Vujatović Nemanja

4.Karupović Vahid
12.Alendarević Dean
13.Ibričić Besim
14.Trkulja Manojlo
16.Mešić Armin
18.Zmijanjac Jovan (U-21)
19.Trepić Denis (U-21)

FK Polet 1926 je nastupio u sljedećem sastavu:

1.Mitrić Boris
2.Pejičić Slobodan (U-21)
3.Đukić Njegoš K
4.Simić Siniša
5.Bardak Stefan
6.Kutić Nemanja
7.Grujić Goran (U-21)
8.Jovičić Ilija (U-21)
10.Đukanović Srđan
11.Travar Predrag
14.Stolić Jovan

9.Đurić Danilo
13.Teodosić Boris (U-21)
15.Tešanović Vladimir (U-21)
16.Burazor Goran

Među našim momcima vladala je pozitivna trema i dalo se primjetiti pomalo i nervoze izlazeći na teren. Predvođeni kapitenom Harisom Harambašićem (tek oporavljenim od povrede ledja), svjesnim odogovrnosti koji nosi ovaj historijski trenutak, odvažno su istrčali na teren, i protiv “nepoznatog” protivnika krenuli hrabro i odlučno. Od početka se vidjela želja za pobjedom. Iako oslabljeni neigranjem kapitena Karupovića, nedovoljno spremnih Ibričića i Mešića, nisu ni u jednom trenutku dopustili da se njihov izostanak i osjeti. Tako već u 6 minuti odbrana protivnika, nakon sjajnog prodora naše uzdanice Behlića, ruši ga na desnoj strani i dobijam slobodni udarac, sa dobre pozicije za ljevaka, kakav je Hari. Uvijek smo u ekipi imali dobrih ljevonogih sutera, tako je i ovaj put. Hari namješta loptu i fenomenalno (historijski) pogađa preko “živog zida” za vodstvo od 1:0. Nažalost zbog nedostatka kamera ova majstorija nije zabilježena.

Imali smo poslije gola još dva “zicera” ali nismo uspjeli realizovati. Sa golom je i protivnik shvatio da je vrijeme priprema i prijateljskih utakmica prošlo, i da se sada zbrajaju bodovi, pa su pružali i sve veći otpor. Izdržali su sve do 43 minute, ada Mijić snažim udarcem povećava na 2:0. Ovo kao da je slomilo protivnika pa je Miličević nakon solo prodora “ala Messi” samo nakon dvije minute i u posljednoj akciji u prvom poluvremenu povećao na 3:0.

U drugom poluvremenu nije bilo više potrebe bezglavo jurišati. Fokusiralo se na čuvanju rezultata. U 60 minuti umjesto Kecmana, Miljevića i Stojića u igru ulaze Ibričić, Mešić i Trkulja. Osjetilo se osvježenje u igri. Nakon samo 12 minuta igre, Ibričić se upisuje u strijelce, lijepim golom sa 18 metara. S obzirom da znamo o kakvom se igraču radi, inače rodjenom bratu bivšeg reprezentativca Senijada Ibričića, ne iznenađju nas njegovi pogodci. Sigurno ovoj ekipi njegovo znanje i iskustvo samo može dobro doći, a uskoro ga možemo i očekivati kao startera. Ovo naravno ne znači da su mjesta u prvih 11 zagarantovana. Vidimo to iz utakmice u utakmicu jer igraju najspremniji i najbolji. Sve sto je protivnik napravio uslijedilo je u 73 minuti, kada su preko Stolića uspjeli ublažiti poraz počasnim pogodkom.

Rezultat: OFK BRDO – FK Polet 1926 (3:0) 4:1

Strijelci:

 • 1:0 Harambašić Haris 6″
 • 2:0 Mijić Dejan 43″
 • 3:0 Miličević Nikola 45″
 • 4:0 Ibričić Besim 72″
 • 4:1 Stolić Jovan 73″

Sponzori prve utakmice (oprema) su: Mehmedagic Mujo, Ismet Imširovic i Čelić Amir. Iduće kolo nas dočekuje stari rival iz Regionalne lige “Progres” Kneževo/Skender Vakuf; 15.08.2020 u 17:30

Ostali rezultati 1.kola:

 • Mladost D. Slatina – Čelinac 1:1
 • Proleter Teslić – Borac Šamac 1:2
 • Sloga Trn – Sloga Srbac 2:1
 • Jedinstvo Žeravica – Dubrave 4:0
 • Sloboda Mrkonjić – Progres Kneževo 5:0
 • Omarska – Laktaši 4:1

Scroll Up