Ekipu Omladinskog fudbalskog kluba Brdo očekuje teško gostovanje. Fudbalski klub Gorica Šipovo je kompaktna ekipa koja zna igrati fudbal. Pokazali su to i u prvom dijelu sezone kada su na Vedrom polju ostali neporaženi. Gorica je u dosadašnjem toku šampionata osvojila 29 bodova, jedan više od Brda.

U stručnom štabu Brda ne kriju da ih očekuje težak susret. Šef stručnog štaba Omladinskog fudbalskog kluba Brdo, Mirza Alkić, poštuje sastav Gorice.

“Gostovanje u Šipovu, ekipi Gorice, neće nimalo biti lak zadatak. U prvom djelu prvenstva na našem terenu odigrali smo 1:1. Bila je to kvalitetna utakmica sa dosta dinamike. Gorice je poznata kao čvrsta momčad, koja u svojim redovima ima nekoliko znalaca, uz iskusnog Sakana i raspoloženog Benu mogu zadati velike probleme svakoj momčadi. Moramo znati da je i posjeta na njihovim domaćim utakmicama najbrojnija u našoj ligi i to će im sugurno biti vjetar u leđa, ističe Alkić ali i naglašava kvalitet svojih izabranika.


“Vjerujem u svoje momke. Ako odigramo onako kako znamo i umijemo uz dozu zalaganja kao na prošlom meču, dobar rezultat neće izostati, zaključuje Alkić.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 15:30 sati uz živi prijenos na našem Facebook kanalu.

%d bloggers like this: