Fudbalska euforija je preteška konstatacija, ali sasvim sigurno da nam je, gotovo potrošena 2020.godina, donijela mnogo radosti.

Brdo je uspješno apsolviralo takmičenje u Regionalnoj ligi zapad tako da je ostvaren plasman u Drugu ligu zapad. Bio je to “veliki zalogaj” jer valjalo je stvoriti uslove za drugoligaške okršaje na Vedrom polju. Na zadovoljstvo ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu, stadion je u novom ruhu dočekao zahtjevno takmičenje.

Na takmičarskom planu nije bilo ništa manje izazova jer u pogon je trebalo staviti tri takmičarske selekcije. Brdo je postalo još prepoznatljivije jer fudbalski klub je postao pravi ambasador naselja na lijevoj obali rijeke Sane.

bRDO_cELINAC

Iako smo se nadali da ćemo ovih dana vršiti pripreme za našu tradicionalnu, fudbalski feštu, ŽUTO- PLAVU NOĆ, pandemija nam je bitno pokvarila planove. Klub će ostati bez sigurnih sredstava koja se osiguraju na klupskoj zabavi tako da sada imamo obavezu više. U godini rezultata za ponos, moramo još više pružiti podršku voljenom klubu. Dakle, transparentnost u radu OFK Brdo je zagarantirana i mogli ste se uvjeriti u domaćinski odnos, što je najvažniji preduslov da u značajnijoj mjeri pružimo finansijski podršku. Put do cilja je veoma trnovit jer treba uložiti mnogo truda kako bi se ostvario opstanak u drugoligaškoj konkurenciji i stvorili dobri uslovi za nastavak takmičenja kadeta i juniora u Omladinskoj ligi BiH.

…jer Brdo život znači!

%d bloggers like this: